Tot i que aquest setembre l’IVA de les entrades de cinema ha passat del 8% al 21%, CineBaix ha decidit mantenir el preu de les entrades

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Govern de l’Estat ha incrementat l’IVA de la indústria cultural, com les entrades al cinema, que aquest mes de setembre ha passat del 8% al 21%. Una pujada de 13 punts, molt criticada pel sector i pels consumidors, i que des de CineBaix consideren “desmesurada”.

Davant d’aquesta nova situació, i sobretot amb la finalitat de poder seguir mantenint el públic a les sales, CineBaix ha decidit, de moment, no incrementar els preus de les entrades.

“Tot i que som conscients que a la llarga, si el Govern espanyol no rectifica la seva decisió, ho haurem de fer”, afirma CineBaix en un comunicat.

L’Assembla de socis i sòcies de CineBaix, que es va reunir el passat mes de juny, abans que es conegués l’increment de l’IVA, havia acordat mantenir els preus, que només s’han incrementat 50 cèntims en els darrers 7 anys, però modificar els requisits per accedir a les entrades a preus reduïts.

Així, aquesta nova temporada que tot just comença avui, el preu de l’entrada normal serà de 6 euros. Per accedir a l’entrada a preu reduït, que serà de 5 euros, caldrà mostrar el carnet de soci o sòcia de CineBaix, ser major de 65 anys o menor de 12 anys; en el cas de les persones que disposen de Carnet Jove, podran accedir a l’entrada a preu reduït els divendres que no siguin ni festius ni vigíles.

Pel que fa a les projeccions en 3D, l’entrada normal té un preu de 8 euros i els socis i sòcies de CineBaix són els únics que poden gaudir de l’entrada a preu reduït, que és de 7 euros.

El dia de l’espectactador, que és els dilluns no festius ni vigílies, el preu de l’entrada per a tothom és de 5 euros.

La cartellera de CineBaix per aquest cap de setmana, del 7 a l’11 de setembre, inclou Prometheus, de Ridley Scott, La delicadeza, de David i Stéphane Foenkinos, En sus manos, de Lola Doillon, Elefante Blanco, de Pablo Trapero, i Brave, la última producció de Disney Pixar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here