Vuit municipis de la comarca celebren aquesta nit actes reivindicatius en el marc de la Diada Nacional de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Cornellà de Llobregat ha organitzat, per segon any, la Marxa de Torxes. La Marxa sortirà aquest vespre a les 21h de l’Orfeó Catalònia (c/ Torres i Bages, 62) i finalitzarà a les 22h al Monument 11 de Setembre (Plaça de l’Església), on es llegirà un manifest i un poema.

Els Amics de la Sardana, L’Avenç, Identitat, Dones Artemis, Òmnium Cultural, Orfeó Catalònia, Patronat Cultural i Recreatiu, i la UECC col·laboren amb l’ANC en la II Marxa de Torxes de Cornellà.

A Molins de Rei, avui a les 19.30h començarà un cercavila al Parc del Pont de la Cadena amb Kdos Teatre i els Grallers de Molins de Rei, tot seguit el grup de teatre representarà una recreació històrica dels episodis de la guerra de 1714 a la Plaça de l’Església, i a les 20.30h començarà la VII Marxa de Torxes per la Independència per diferents carrers de la vila. A les 21.00h es farà l’ofrena floral a Rafael Casanova i es llegirà un Manifest i tot seguit començarà el sopar popular a la plaça de l’Esglèsia.

Els actes estan organitzats per Ateneu Mulei, CUP, Esquerres per Molins de Rei i Molins per la Independència, amb la col·laboració de Grallers de Molins de Rei, KDos Teatre, Nexegrafik i Sonitrons.

“Un any més volem commemorar la Diada de l’11 de setembre a Molins de Rei amb una mirada al passat i amb un compromís per al futur. Volem recordar i donar a conèixer els fets del 1714, amb una recreació històrica. I, implicats en l’esdevenir del país, volem fer un acte reivindicant el nostre dret a l’autodeterminació”, expliquen els organitzadors.

D’altra banda, a Esparreguera també se celebraran diferents actes en el marc de la Diada. Aquesta tarda, a partir de les 6, a la Plaça de l’Ajuntament, s’instal·larà una parada informativa del projecte “Dóna la cara per la Independència” i a les 7, a la Plaça Catalunya del municipi es celebrarà una ballada de sardanes amb la cobla Ressò.

A la nit, sortint des de la plaça de l’Ajuntament, s’iniciarà la Marxa de Torxes per la Independència, que recorrerà diferents carrers d’Esparreguera fins arribar a la plaça del Centre, on els Castellers d’Esparreguera aixecaran un pilar d’honor i es llegirà un manifest, seguit de l’actuació de la Colla Bastonera del Montserratí. Cap a la mitjanit, començarà a la mateixa plaça un concert amb el grup Amazing Gospel.

A Sant Boi de Llobregat també s’ha organitzat una Marxa de Torxes per la Independència. Organitzada per Sant Boi decideix, s’iniciarà a les 22h a la Plaça del Mercat Vell i recorrerà el municipi fins arribar a la Plaça de Mossén Jaume Oliveras, on es llegirà un manifest.

Olesa de Montserrat se sumará aquesta nit als actes reivindicatius de la Diada amb una Marxa de Torxes per la Independència que sortirà a les 23.30h de la Fona (Casal Independentista i Popular d’Olesa), situat al carrer Església, 15. Abans de la Marxa, hi haurà actuacions musicals i el sopar del primer aniversari de la Fona.

A la capital de la comarca també se celebrarà una Marxa de Torxes, que s’iniciarà avui a les 22:30h al monument Onze de Setembre. La Marxa està organitzada per  Sant Feliu per la Independència.

A Sant Climent de Llobregat la Marxa de Torxes per la Independència sortirà a les 22h de la Plaça de la Vila i s’hi faran comentaris històrics sobre la Guerra de Successió. L’acte està organitzat per + de 1000 Històries de Sant Climent de Llobregat, Sant Climent per a la Independència, Assamblea Nacional Catalana i Comissió Onze de Setembre.

Per últim, a Esplugues de Llobregat la Marxa de Torxes sortirà a les 22h de la plaça de Santa Magdalena i recorrerà el municipi fins arribar al monument a l’Onze de Setembre, on es celebrarà la lectura del manifest i es farà una ofrena floral per part de les entitats i organitzacions polítiques participants en la Marxa.

1 COMENTARI

  1. Una correcció, a la Marxa de Torxes de Molins de Rei, després del sopar no hi haurà actuació de la Quarta Carlinada, ni de cap grup.

    Salut!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here