Avui a les 17h, a la Plaça de l’Ajuntament, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE ) convoca una concentració contra les retallades en educació i en defensa de la qualitat de l’educació pública

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons informa el MUCE, “aquest curs escolar 2012-2013 no pot començar amb normalitat perquè tot i que s’escolaritzen 20.000 alumnes més a l’ensenyament públic,  aquests seran atesos per 3092 professors/es menys. Aquesta reducció de professorat s’afegeix a la que s’ha anat produint els darrers 2 cursos, afectant necessàriament l’atenció i la qualitat de l’ensenyament, dificultant l’assoliment d’objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l’atenció individualitzada a l’alumnat”.

A aquesta situació s’hi afegeixen d’altres mesures, segons el MUCE també tindran un impacte molt negatiu en la qualitat de l’educació. “Mesures com  l’augment d’alumnes per aula, la no cobertura de substitucions o la contractació en precari de milers de docents”, porten al MUCE a declarar que en la seva opinió, per al govern de CiU “l’educació no és una prioritat”.

“Amb les seves polítiques situa Catalunya en uns nivells de despesa pública en educació  clarament inferiors a la mitjana europea i espanyola.  A la cua en inversió en educació, els primers en retallades”, sentencia el MUCE en un comunicat on critica obertament les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat.

De tota manera des del MUCE volen comunicar a la societat catalana que “a les nostres escoles i instituts hi ha equips de mestres, professorat i professionals de l’educació que faran tot el possible per tal de compensar aquests condicionants. El nostre compromís en construir una escola pública de qualitat és el que explica la  nostra preocupació. Convidem a cada centre, a cada col•lectiu  a renovar aquesta preocupació i a fer-la visible”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here