Absència del president de la Generalitat a l’acte central de la Diada a la ciutat que va acollir la primera gran manifestació, el 1976

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ant Boi, al cor del Baix Llobregat, va viure ahir al matí una de les Diades més independentistes que s’hi recorden. La tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, enterrat a l’església d’aquesta ciutat, va acabar amb crits d’independència. Els escoltaven, al costat de la tomba, gran part dels alcaldes de la comarca, molts del PSC. També s’hi van poder veure més estelades que mai, fins i tot una al capdamunt del campanar del temple.

A diferència d’altres anys el president de la Generalitat, però, no va assistir a l’acte, un dels més tradicionals de l’Onze de Setembre i el central a la ciutat on es va celebrar la primera manifestació de la Diada després de la mort de Franco, el 1976. En representació del Govern s’hi va desplaçar el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que és de la propera ciutat de Vallirana.

Després que un castell, ja tradicional, de la Colla de Castelldefels i el Cant dels Segadors marquéssin el final a l’ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, que va passar els darrers anys de la seva vida a Sant Boi i hi és enterrat, es van sentir alguns crits a favor de la independència, que van posar punt i final a una ofrena que va tenir un caràcter independentista més marcat que altres anys.

Protestes de SI per la independència i de la comunitat educativa contra les retallades

Les protestes independentistes també van ser presents a la cridòria que, com és habitual, va acompanyar la hissada de la bandera catalana amb el so del ‘Cant de la Senyera’ abans de l’ofrena, a la porta de l’església. Mentre les autoritats es dirigien a la plaça, un grup de Solidaritat cridava independència al seu costat dret.

A l’esquerra, desenes de membres de la comunitat educativa protestaven contra les retallades en ensenyament, vestits amb les samarretes grogues que porten tots els dimarts.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here