Els sindicats USTEC i CCOO asseguren que la ciutat ha perdut una cinquantena de professors i professores, respecte l’any passat.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]ns 200 mestres, pares i mares, i també, part de l’alumnat de les escoles de Cornellà, es van manifestar ahir per la tarda, després del primer dia de curs, a la plaça de la Vila de Cornellà de Llobregat.

Amb una pancarta on es proclamava ‘sense normalitat’, referint-se a la forma en què els sindicats qualifiquen l’arrencada d’aquest nou curs escolar, han protestat contra les retallades en ensenyament.

“La tònica amb la que iniciem el curs és aquesta: menys professors, menys diners per les beques, de llibres i de menjador, i menys diners per les AMPES que, en definitiva, utilitzaven els recursos per subvencionar aquelles famílies que tenien més dificultats. Això significa, més dificultats per a l’ensenyament públic, a sumar a les retallades del 25% en despeses de funcionament dels centres que ja van aplicar el curs passat i les retallades del 10% pel mateix concepte de l’any anterior. Per tant, els diners dedicats a l’ensenyament públic estan molt per sota del que necessitem”, afirma Joan Porcel, responsable d’educació de CCOO a Cornellà.

Portaveus de la USTEC i de CCOO, que han convocat l’acte, han assegurat que les polítiques d’austeritat han fet que aquesta ciutat, la més poblada del Baix Llobregat, comenci el curs amb una cinquantena de professors menys que l’any passat. Cada escola primària ha perdut, segons ells, 1,5 mestres de mitjana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here