La cap de CiU a Castelldefels abandona el govern amb el PP. L’oposició lamenta els nombrosos canvis -onze en total- que hi ha hagut a l’executiu, des que els populars governen la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a portaveu de CiU i primera tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Castelldefels, Anna Pérez, abandona el càrrec. Ho fa per motius personals, ha volgut aclarir la fins ara cap dels convergents, tot i que en els darrers temps havia expressat sovint la seva incomoditat amb la coalició de CiU amb el PP que governa la ciutat des del juny del 2011. Ara dels cinc regidors de la federació a Castelldefels, tres segueixen al govern. El cinquè regidor, Albert Sàenz, ja va ser expulsat de l’executiu a finals de juliol, quan l’alcalde, Manuel Reyes (PP) li va retirar la confiança.

L’alcalde de Castelldefels va informar ahir al vespre al ple, del cessament de la fins ara primera tinent d’alcalde. L’oposició va aprofitar el ple d’aquest dijous per criticar els nombrosos canvis que ha patit el govern en aquesta legislatura. Malgrat la fórmula triada per la sortida del govern, el cessament, tant el batlle com ella mateixa van assegurar que els motius són personals i no polítics, i van voler desvincular la situació de Castelldefels de la del país.

Sí que és, cert, però, que Pérez havia manifestat darrerament el seu descontent amb la coalició que van segellar ella mateixa, en nom de CiU, i l’alcalde, en nom del PP, poc després de la Diada del 2011. Llavors, la federació va entrar a un govern en el qual ja estaven els populars i un grup d’independents, l’AVVIC. Reyes va esdevenir batlle el juny del 2011, tot desbancant els socialistes d’un govern que havien ocupat en els darrers 32 anys.

La fins ara portaveu va amenaçar el juliol passat amb trencar el pacte. Llavors sí que es va produir un cessament per motius polítics: l’alcalde va retirar la confiança a una altre regidor de CiU, Albert Sàenz, que va perdre la seva cartera al govern. Aquest dijous el ple també ha formalitzat aquesta sortida del govern.

L’exalcalde i actual cap de l’oposició, el socialista Joan Sau, va aprofitar l’ocasió per carregar contra l’equip de govern. Sau va recordar que es tracta de l’onzena modificació de l’executiu des de l’inici de la legislatura, el juny de l’any passat. “La imatge que estan donant és que vostès quan es lleven al matí només pensen en dues coses: retallar i reformar el cartipàs”, va etzibar Sau.

A banda de les modificacions esmentades (l’entrada de CiU al gabinet, el cessament de Sàenz i la sortida de Pérez), ja hi ha hagut també altres moviments. Per exemple, el desembre passat Sàenz ja va dimitir del seu càrrec de regidor d’Hisenda. L’home havia estat denunciat per la tresorera municipal davant de la justícia, després de protagonitzar una baralla amb ella al consistori que va requerir la intervenció de la Guàrdia Urbana. El març d’enguany, però, el regidor es va reincorporar al govern com a adjunt de les àrees d’Esports i Universitats, fins que va ser cessat fa dos mesos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here