Els pressupostos de l’Estat per al 2013 rebaixen un 9,5% la partida del finançament de les autonomies

Els pressupostos de l’Estat per al 2013 rebaixen un 9,5% la partida del finançament de les autonomies

La partida se situa en 20.343 milions per a tots els territoris, dos mil milions menys que l’any passat. A més, Hisenda demana que les CCAA no es centrin en res més que en mantenir l’estat del benestar

Els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2013 que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va presentar aquest dissabte al Congrés dels Diputats recullen una rebaixa del 9,5% dels fons destinats al sistema de finançament de totes les comunitats autònomes.

En total seran 20.343 milions, més de 2.000 menys que al 2012 en què vans er 22.447 milions. A més el capítol d'”altres transferències” als territoris cau un 22,5%. Pel que fa als ajuntaments, la partida del sistema de finançament puja un 5,9%, però les altres transferències cauen un 6,2%.

Davant d’aquesta situació, el secretari d’estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha declarat que “les CCAA han de centrar-se en educació, sanitat i serveis socials, i la resta ara mateix sobra”. Beteta, a més, nega que els pressupostos de l’Estat del 2013 incompleixen estatuts d’autonomia.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt