Aquesta Comissió ha de servir per preparar els actes de commemoració del centenari del naixement de l’autora i està oberta a entitats i ciutadania en particular

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu ple de gom a gom va ser l’escenari fa uns dies de la constitució de la Comissió Ciutadana de l’Any Joana Raspall.

Aquesta comissió es crea amb la finalitat de treballar en la preparació dels actes commemoratius del centenari de l’escriptora santfeliuenca, que al 2013 farà 100 anys. L’objectiu és divulgar la vida i l’obra de Joana Raspall, una de les principals figures de la literatura infantil i juvenil en català.

A partir d’ara totes les persones, entitats o col·lectius que vulguin formar part de la Comissió podran adherir-se i participar activament en la celebració de l’Any Joana Raspall.

En l’acte de constitució de la Comissió va participar l’escriptora Maite Carranza, que va fer una presentació de la figura de Joana Raspall, el regidor de Cultura de la ciutat, Manel Martínez, que va donar a conèixer les principals activitats programades per l’Any Joana Raspall, i l’alcalde la ciutat, Jordi San José.

També es va fer un torn obert de paraules on les persones assistents van fer propostes d’activitats a realitzar. De fet, el web de l’Any Joana Raspall està concebut per a ser un motor de participació ciutadana en les activitas de commemoració i fomenta que els visitants hi puguin fer les seves propostes d’activitats i articles.

Joana Raspall i Juanola va nèixer l’estiu de 1913 i és escriptora i bibliotecària. Inicia la seva activitat literària i també de reivindicació de ben jove, i cultiva sobretot el teatre infantil i la poesía. Participa constantment en la vida literària de la seva ciutat i la seva voluntat d’apropar la poesia a la gent jove la porta a fundar el Premi de Poesia Martí Dot el 1974.

Al llarg de la seva trajectòria professional Joana Raspall ha rebut diversos premis i condecoracions, com la Medalla d’or de la ciutat de Sant Feliu el 1993 i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2006 per la seva continuada activitat en favor de la llengua i la cultura catalanes.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here