[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quests dies l’opinió pública debat sobre l’esborrany de proposta de reforma de la LOCME, és a dir, la nova Llei d’Educació que s’ha tret de la màniga el Ministre Wert. Una llei que s’ocupa de temes que responen a la ideologia conservadora de la dreta i que poc tenen a veure amb les preocupacions reals del sistema educatiu.

Així Wert, amb la seva llei, vol tornar a discriminar per classes, eliminant el principi de proximitat a l’hora d’escollir centre, afavorint així a les persones que puguin permetre’s pagar transport escolar. La Llei imposa l’assignatura de religió i discrimina rellevant a optativa l’assignatura d’educació per la ciutadania, declarada constitucional recentment. Una mesura discriminatòria que crea diferències entre els alumnes, que fomenta la desigualtat, doncs prolonga el concert amb els centres que separen per sexes.

El Ministre Wert torna a la seva croada personal contra el bilingüisme. Ja ens va dir que calia “espanyolitzar” als nens i nenes catalans, ara deixa aquesta intenció per escrit. La Llei marca el castellà com a llengua vehicular, relega el català a quarta llengua passant de ser matèria troncal a “especialitat”. Això obliga a l’escolarització en castellà i en cas que aquesta no sigui possible als centres públics, l’administració haurà de pagar a l’alumne que ho sol·liciti una plaça a l’escola privada.

Wert obre un debat gratuït i estèril. A Catalunya gaudim d’una immersió lingüística justa i equilibrada, vivim en una perfecte cohesió social en la que hem treballat tots i totes des de fa més de trenta anys.

Tot això respon a un intent de crispació per part del PP que vol desviar l’atenció dels problemes greus que patim al país, com per exemple l’altíssim número d’aturats que tenim avui en dia. Justament, ahir es va conèixer una dada molt important: les retallades en dependència de PP i CiU han provocat 140.000 baixes en la Seguretat Social. Amb aquesta política del Partit Popular, s’afavoreix un desviament dels problemes que tenen Espanya i Catalunya, i això ho utilitza tant Rajoy com el President Mas.

Des del PSC denunciem els intents del PP de modificar el model educatiu català. Així també denunciem els atacs constants que el govern de CiU durant aquests anys ha fet a l’escola pública catalana amb retallades i amb menyspreu i demanem un front comú per treballar en mantenir la cohesió social i la immersió lingüística de la que gaudim avui en dia a Catalunya, i que ens fa ser un país més ric cultural i socialment.

Perquè el català és de tots i totes, i ara i com sempre, l’escola en català.

 

Antoni Poveda, Alcalde de Sant Joan Despí i Primer Secretari del PSC Baix Llobregat

Article publicat a la pàgina web del PSC del Baix Llobregat – Foto titular: propietat del PSC del Baix Llobregat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here