A proposta d’ERC, el Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat d’avui aprovarà una moció conjunta d’ERC, CiU, ICV-EUiA i PSC en la que es demana la retirada de l’esborrany de la LOMCE

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]squerra Republicana del Baix Llobregat ha impulsat la moció del Consell Comarcal perquè segons fonts de l’organització, “no vol que la Generalitat posi pedaços a la Llei que prepara l’Estat”, i afirma que “no ha d’acatar la Llei estatal quan s’aprovi sinó que ha de complir el seu propi marc legal establert per la Llei d’educació de Catalunya (LEC)”.

Per als republicans, l’esborrany del ministre José Ignacio Wert “atempta contra la immersió lingüística reconeguda com a model d’èxit tant pel nivell de competència lingüística en dues llengües com per la cohesió social. I aquest atac al model català no és res més que l’estratègia habitual del govern espanyol, que actua permanentment en contra dels interessos de Catalunya”.

El president d’ERC – Baix Llobregat i portaveu al Consell Comarcal, Jordi Albert, assegura que l’esborrany de la reforma de la llei d’educació estatal demostra, un cop més, la necessitat que Catalunya assoleixi la independència. “La millor manera de defensar el nostre sistema educatiu, els nostres mestres i els nostres alumnes és que siguem nosaltres els que decidim què hem de fer amb el nostre futur”.

“El que hem de fer és posar el futur de la societat catalana en mans dels seus ciutadans i no en mans de partits aliens a Catalunya que fan tot el possible perquè el país no tingui futur”, assegura Albert.

PSC i ICV-EUiA, també han deixat sentir a la comarca el seu rebuig a la reforma de Wert

En un article d’opinió publicat a elBaix.cat, el Primer Secretari del PSC Baix Llobregat, Antoni Poveda mostrava la seva oposició a la LOMCE, no tan sols perquè la considerava “una creuada contra el bilingüisme”, sinó perquè la catalogava també de llei “discriminatòria que crea diferències entre els alumnes i que fomenta la desigualtat, doncs prolonga el concert amb els centres que separen per sexes”.

En la mateixa línia, ICV del Baix Llobregat ha fet públic un posicionament contrari a la reforma educativa a la seva pàgina web. El manifest fa especial èmfasi en el compromís del món local amb l’educació, i recull el compromís de la formació ecosocialista de presentar mocions en contra de la proposta del Ministre Wert, a tots els ajuntaments de la comarca.

E l president d’ICV Baix Llobregat, Arnau Funes, ha manifestat que “cal una àmplia mobilització política, social, i de la comunitat educativa, per aturar aquest projecte que ens porta a una involució predemocràtica. En cas que tiri endavant aquest projecte de llei d’educació tal com està, el conjunt de la societat catalana s’haurà de plantejar seriosament la insubmissió.”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here