El sector agrari català tanca el 2012 amb un increment de la renda global malgrat la climatologia i la crisi

El sector agrari català tanca el 2012 amb un increment de la renda global malgrat la climatologia i la crisi

Segons Asaja (Associació Agrària Joves Agricultors), les previsions per a l’any en curs són “optimistes”, especialment en l’agricultura que incrementarà un 6% la sembra; fet que consolida el sector agrari com un dels que millor estan aguantant la crisi i com un sector de futur

El balanç de l’any 2012 per al sector agrari català es podria qualificar de “moderadament positiu” en el seu conjunt malgrat la mala climatologia, els incendis a camps i boscos i la crisi; segons Asaja. Així, i segons dades del Ministeri d’Agricultura, la renda global del sector s’ha incrementat un 1,11%. El més beneficiat ha estat l’agrícola, amb un increment generalitzat del preu dels cereals desprès de molts anys de caigudes sistemàtiques. D’aquesta manera, per exemple, el preu del blat ha pujat un 32,4% i el de l’ordi un 35%. De la seva banda, el sector ramader, precisament per l’encariment del preu del cereal, i el lleter, han viscut un any 2012 complicat.

Rosa Pruna, presidenta d’Asaja, ha assegurat que el 2012 ha estat un any “mogut” pel sector agrari català per culpa d’una climatologia complicada, amb pedregades, sequeres, glaçades i incendis, i per la virulència de la crisi econòmica.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt