Des de l’any passat, el Prat de Llobregat s’ha consolidat com a escenari de produccions audiovisuals i actualment és el sisè municipi de Catalunya en quant a nombre de produccions realitzades. S’hi han grabat pel·lícules com “Tengo ganas de ti”, de Fernando González Molina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er facilitar les gravacions al municipi baixllobregatí, l’Ajuntament pratenc ha posat en marxa el web El Prat Film Office, que ha de servir per promoure, assessorar, coordinar i gestionar les peticions de filmacions i sessions fotogràfiques que es vulguin realitzar a la ciutat. El Prat Film Office és un programa gestionat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat que te com a funció assessorar, coordinar i gestionar les peticions de filmacions i sessions fotogràfiques que el sector audiovisual vulgui dur a terme al Prat. L’objectiu d’aquest programa és  promoure, a la ciutat, les filmacions i els serveis que se’n deriven. El Prat de Llobregat forma part de la Barcelona Catalunya Film Comissiondes de l’any 2008.

El Prat és una ciutat amb una gran diversitat paisatgística. Situada a la plana deltaica del riu Llobregat, a només 6 km. de la ciutat de Barcelona, s’hi poden trobar camps de cultiu, pinars, estanys, zones humides, i espais naturals d’una singularitat excepcional, a més d’una platja de més de vuit quilòmetres de longitud. Però el Prat és també un territori de contrastos: la presència de grans infraestructures i polígons industrials, el creixent número d’equipaments esportius i culturals de referència i els grans parcs urbans de la ciutat, amplien el catàleg de localitzacions del municipi. Aquesta singularitat  fa que el Prat sigui actualment el sisè municipi de Catalunya en quan a número de produccions audiovisuals realitzades.

Durant l’any 2011 van atendre 67 projectes audiovisuals, dels quals es van realitzar 37 produccions. Aquesta xifra va suposar un increment del 54,16% respecte l’any 2010. Enguany, ja son 30 les produccions audiovisuals que han tingut com escenari El Prat de Llobregat. Llargmetratges com “Tengo ganas de ti”, de Fernando González Molina, “Red Lights”, de Rodrigo Cortés o “Los últimos días”, de l’Àlex i el David Pastor, son només alguns dels títols que han s’han filmat a la nostra ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here