La població vol saber què passarà amb el seu vot i castiga els partits més imprevisibles

La població vol saber què passarà amb el seu vot i castiga els partits més imprevisibles

El càstig cap als partits que no es defineixen no es tradueix en abstenció, sinó en vots cap a altres forces

L’esclat de la crisi i una onada molt ampla de desafecció amb la política s’ha traduït en un descens electoral dels partits que sempre han centrat la política a Catalunya i Espanya, que continuaria actualment, segons les enquestes. L’última onada del CEO anunciava que vora un 80% de catalans creuen que l’economia és pitjor ara que fa un any, i prop d’un 90% la consideren “dolenta” o “molt dolenta”. Els resultats respecte la situació política són semblants. Un 85% està poc o gens satisfet amb el funcionament de la democràcia.

La crisis social i nacional ha saturat la política catalana. Cada cop la ciutadania està més tipa de no saber què passa amb el seu vot, les persones necessiten saber en quines decisions es traduirà el que expressin a les urnes. Però això no es tradueix en un descens de la participació, sinó un vot dirigit cap a forces que mai han governat, un vot de càstig als partits que han centrat la política catalana i espanyola.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt