Ahir es va iniciar l’Acampada de Catalunya Ràdio, contra l’amenaça de reducció d’un 18% de la seva plantilla. L’Agència Catalana de Notícies, ha iniciat avui una jornada de vaga contra aquestes retallades, que també afecten als treballadors i treballadores de l’Agència

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a plantilla de Catalunya Ràdio va iniciar ahir una acampada davant de la seu de la cadena, com a protesta contra l’avantprojecte de pressupostos que va presentar la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fa 15 dies. Entre d’altres mesures conflictives, està prevista una reducció del 18% en la partida de personal.

La concentració que es va iniciar ahir a les 22h, està previst que finalitzi al voltant de les 16h d’avui. El Comitè d’empresa ha animat a sumar-se a la protesta, als treballadors i treballadores de TVC i de la Agència Catalana de Notícies (ACN). L’ACN ja va confirmar ahir, que recolzaria la mobilització amb una jornada de vaga, que s’allargarà durant tot el dia d’avui.

Tot i que l’assemblea de treballadors de l’ACN va decidir inicialment fer una aturada de dos dies, la plantilla va optar divendres per reduir-la a una sola jornada, a l’espera que la direcció comuniqui el volum de l’ajust.

Per al Comitè d’empresa, “les xifres de la proposta són un nou atac contra el model actual de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya”, i posa com exemple “el desmantellament de la xarxa de corresponsals” de la dues empreses.

Precisament, la desaparició de les corresponsalies és una de les retallades que més afecten al Baix Llobregat. Una comarca metropolitana com el Baix Llobregat, necessita de persones que formin part de la seva quotidianetat, per poder informar amb el rigor i la precisió necessaris sobre el dia a dia d’una comarca, diversa, on viuen més de 800.000 persones, i on les lògiques no són les mateixes que a la ciutat de Barcelona.

És per això, que el Col·lectiu de Periodistes del Baix Llobregat i l’Hospitalet, ha iniciat una campanya de recollida de signatures -mitjançant la plataforma change.org-, contra la desaparició de les corresponsalies de Catalunya Ràdio a la comarca.

El text, explica que en els darrers dies, la direcció de Catalunya Ràdio ha decidit prescindir dels serveis de tots els i les corresponsals freelance. L’argument de la direcció és econòmic, però els representants dels treballadors calculen que l’estalvi serà només de 125.000 euros, el 0,35% del pressupost del 2013.

Segons el text que acompanya la petició, l’emissora “vulnera els drets laborals més bàsics d’aquest col·lectiu, abocant-los a la precarietat, i deixa perdre el bagatge que aporten els informadors vinculats al territori, el que repercutirà en la qualitat de la informació que es donarà als oients”. Per tot plegat, reclamen que Catalunya Ràdio reconsideri la seva decisió i no prescindeixi dels serveis dels i les corresponsals freelance.

Pots signar la petició seguint aquest enllaç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here