Enguany la Diada de Sant Jordi a Sant Feliu de Llobregat estarà marcada per la commemoració de l’Any Joana Raspall. Les tradicionals parades de llibres i roses de la plaça de la Vila compartiran protagonisme amb diferents activitats en què es retrà homenatge a la figura de l’escriptora santfeliuenca que el proper 1 de juliol farà 100 anys

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ntre les activitats més destacades de reconeixement a Joana Raspall hi ha una lectura de poemes a càrrec dels alumnes d’ESO i Batxillerat de l’institut Martí Dot. Sota el nom “100 anys, 100 poemes de Joana Raspall”, un centenar de joves desfilaran per l’escenari de la plaça de la Vila per llegir cadascun un poema de l’escriptora.

A a tarda, es projectarà el vídeo d’una entrevista realitzada a la poetessa santfeliuenca. L’audiovisual es projectarà a les 20.45 h a la plaça en una pantalla gegant. Tot seguit, el Cor de l’Ateneu Santfeliuenc interpretarà per primer cop la cançó que s’ha creat a partir del poema “Endavant” de Joana Raspall. Una altra de les activitats importants que vincula la Diada amb l’Any Joana Raspall és la presentació del llibre de l’escriptora 46 poemes i 2 contes, editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El nou volum es va presentar el 16 d’abril a la Biblioteca Montserrat Roig i es tornarà a presentar al Centre Cívic Mas Lluí el 26 d’abril, a les 18 h.

D’altra banda, el dimarts 23 d’abril, des de les 10 h del matí i fins a les 21 h, la plaça de la Vila acollirà les tradicionals parades de llibres i roses per celebrar la Diada de Sant Jordi. Durant tota la jornada es faran altres activitats culturals obertes a la ciutadania per gaudir de la festa. Així, a les 11 h, es faran lectures en veu alta a la Biblioteca. A les 17 h, la celebració arriba al Casal Municipal de la Gent Gran on hi haurà un recital del grup de tertúlies literàries, un concert de la Coral Roses de la Gent Gran i l’actuació del grup de sardanes del Casal Municipal. A la plaça de la Vila també hi haurà altres propostes com la representació de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec de Calaix de Sastre, a les 18.30 h, i la ballada de sardanes amb la Cobla Rambles, a les 19 h. A la mateixa hora tindrà lloc al saló de sessions de l’Ajuntament l’acte institucional de la Diada i la presentació del cartell de les Festes de Primavera 2013 i el regal institucional dissenyat per l’artista local Manel Plana. A més, a les 20.30 h, es farà el sorteig de la campanya de promoció comercial “Sant Jordi mereix un sopar”.

Les activitats commemoratives de la festivitat de Sant Jordi, que s’emmarquen en la X Setmana per la Llengua, continuaran fins al 30 d’abril. Entre les activitats més destacades hi ha el concurs de microrelats en català a través de la xarxa social Twitter, que organitza l’Ajuntament per tercer any consecutiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here