Sant Jordi serà una oportunitat per frenar el descens en vendes de llibres

Sant Jordi serà una oportunitat per frenar el descens en vendes de llibres

En canvi, la venda de roses per Sant Jordi podria disminuir entre un 15% i un 20% respecte l’any passat

Segons el president del Gremi d’Editors de Catalunya, Xavier Mallafré, les vendes de llibres havien caigut un 11% a finals de la campanya de l’any passat, segons els càlculs que fa la companyia anualment a la Nit de l’Edició, que té lloc a finals del 2012.

Si mirem dades des de l’any 2009, els primers anys de la crisi, el descens de vendes de llibres ha estat d’un 20%. El sector ha perdut uns 280 milions d’euros de facturació respecte a l’any anterior.

Segons els gremis d’editors, els llibreters seguiran comprant menys llibres, a causa d’una reducció de plantilles i acumulacions d’existències a les llibreries. Cal destacar, també que s’ha produït una contenció de novetats d’un 10% i una reducció d’existències el doble de gran.

Un símptoma clar d’aquest problema el trobem en exemples com el tancament de la llibreria Robafaves de Mataró, la Proa Espais de Barcelona o la històrica Catalònia, a causa del descens en les vendes, principalment.

Malgrat augmentar, no sembla que els llibres digitals puguin pal•liar l’efecte de la crisi, ja que aquesta nova tecnologia en l’àmbit del sector editorial només va comportar un 5% de la facturació del 2012.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Comentaris (1)

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt