Ahir per la tarda es van signar les bases per fer realitat l’acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia al Campus que la UPC al Baix Llobregat. La xarxa d’acceleradores Start-Up Catalonia dóna suport al creixement d’empreses innovadores, amb vocació internacional, i amb capacitat per créixer i crear llocs de treball

L’acte que va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas; el rector de la UPC, Enric Fossas, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera va servir per presentar i signar el conveni que ha de fer realitat l’acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia al Campus que la UPC al Baix Llobregat.

El centre, que començarà la seva activitat el proper mes de gener, donarà suport al creixement d’empreses de fins a 5 anys de vida; amb un servei, producte o model de negoci innovador; que tinguin  vocació internacional, i capacitat per créixer i crear llocs de treball. Cada any passaran per l’acceleradora del Baix Llobregat un màxim de 25 empreses.

En finalitzar el programa s’espera que les empreses acompanyades incrementin la seva facturació en un 50% de promig, i que creïn entre 2 i 4 llocs de treball directes o indirectes. El programa també busca aconseguir que el 70% de les empreses captin inversió privada i que totes les start-ups participants avancin en el seu pla d’internacionalització. La iniciativa Start-up Catalonia s’emmarca en el programa Catalunya Emprèn, endegat per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar i unificar les polítiques de foment de l’emprenedoria.

Amb la inauguració d’ahir, l’Acceleradora de Castelldefels se suma a les altres tres que el programa Start-Up Catalonia té en funcionament al Parc Científic de Girona, al TecnoCampus de Mataró i a EsadeCreapolis a Sant Cugat del Vallès.

El programa de l’acceleradora té un enfocament pràctic i la seva finalitat última és professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Start-up Catalonia fomenta l’adquisició de contactes, trobades de networking i proporciona l’acompanyament individualitzat de 72 hores d’un tutor que acompanyarà l’empresa en les seves primeres etapes de creixement i també accés a una xarxa de mentors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here