ICV va celebrar ahir una roda de premsa a Sant Feliu, amb la presència de la direcció local i comarcal d’ICV i de l’alcalde de la localitat Jordi San José, el diputat d’ICV Jaume Bosch i el candidat ecosocialista a les eleccions europees, Ernest Urtasun

En el marc de les compareixences entorn a la Llei de Governs Locals al Parlament, i just després de la presentació del recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local; ICV Baix Llobregat va convocar ahir al matí una roda de premsa a la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu, amb la presència de la direcció local i comarcal d’ICV i de l’alcalde de la localitat Jordi San José, el diputat d’ICV Jaume Bosch i el candidat ecosocialista a les eleccions europees, Ernest Urtasun.

La coordinadora d’ICV Baix Llobregat, Candela López, en la seva intervenció, va garantir el compromís d’ICV Baix Llobregat amb la comarca, “com hem fet sempre,  i més ara que la seva integritat està en perill, degut a la Llei de Governs Locals”. Va explicar que des de ja fa un temps, ICV Baix Llobregat duu a terme una campanya amb el lema #SomBaixLlobregat”.

López també va fer referència a que “no ha estat casualitat celebrar la roda de premsa, a la capital baixllobregatina, per defensar l’autonomia local en perill per la LRSAL”.

Per la seva banda, Jordi San José va defensar , pel que fa a la LRSAL, que no es pot permetre que els ajuntaments perdin competències bàsiques en serveis socials, educació o sanitat, per exemple. Pel que fa a la Llei de Governs Locals, l’alcalde de Sant Feliu va mostrar una forta oposició a la possible disgregació del Baix Llobregat: “Com a alcalde de la capital de la comarca, és intolerable que vulguin disgregar un territori de 800.000 persones que té una història comuna i deixar-lo sense representació política. Ens hi oposem frontalment i farem el que calgui per a que aquesta amenaça no es materialitzi”.

San José també va fer referència a la propera commemoració dels 35 anys d’ajuntaments democràtics, i va sentenciar que “no volem tornar 35 anys enrere”.

Per la seva banda, el diputat baixllobregatí d’ICV, Jaume Bosch, va declarar que és “molt curiós que la única comarca que quedaria disgregada en el marc de la Llei de Governs Locals, sigui el Baix Llobregat; una comarca profundament d’esquerres”. Bosch va explicar que ICV-EUiA realitzarà una defensa a ultrança de la integritat territorial del Baix Llobregat i de la seva representativitat política “malgrat no ens neguem a parlar d’una millora de la delimitació de competències del Consell Comarcal  i l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

El diputat ecosocilista va sentenciar que “ICV defensarà el municipalisme en el tràmit de la Llei de Governs Locals. Mitjançant les esmenes que presentarem, pretenem blindar el municipalisme a Catalunya, tant davant de la LRSAL com d’algunes de les propostes de CiU, que van en la mateixa línia”.

Finalment, Ernest Urtasun va explicar que pel que fa la LRSAL, aquesta “trenca el principi de subsidiarietat de la Carta Europea de l’Autonomia Local, que defensa que ha de ser l’administració més propera a la ciutadania la qui doni resposta als seus problemes”. Urtasun es va comprometre a portar la defensa del municipalisme a Europa en la seva tasca com a eurodiputat, “ja que Espanya està vulnerant un principi bàsic de la Unió” i va defensar que “Espanya s’equivoca al primar l’estabilitat pressupostària en front de les necessitats de la ciutadania”.

Urtasun també es va referir,  “en un dia com avui en el que se celebren els 75 anys de la Guerra Civil Espanyola”, a les declaracions fetes per Rouco Varela en el marc de la missa d’estat que es va celebrar ahir a Madrid en honor a Adolfo Suárez. Per a Urtasun “el que hauria de fer la Conferència Espicopal és demanar perdó pels 40 anys de connivència amb la dictadura de Franco i no fer declaracions incendiàries”.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here