El Departament d’Ensenyament ha decidit, en contra del criteri majoritari, que convertirà l’Escola Montpedrós en l’Institut de Santa Coloma, cosa que comportarà que primària i secundària comparteixin l’equipament des del curs vinent. Aquesta decisió implicarà, segons fonts del consistori, la necessitat de complementar els aularis provisionals existents, així com ampliar i condicionar l’edifici actual per convertir-lo en la seu definitiva de l’Institut de secundària i batxillerat

Després de la gran mobilització ciutadana que ha generat el procés de planificació educativa per al curs vinent i successius al municipi, el problema va arribar al Parlament, on les AMPAs van presentar una proposta de resolució a la Comissió d’Ensenyament per instar el govern de la Generalitat a mantenir les tres escoles del municipi i construir l’Institut al terreny que l’Ajuntament ja va cedir al Departament d’Ensenyament amb aquesta finalitat. Al Ple Municipal de març, tots els grups municipals van aprovar per unanimitat una moció que donava suport a aquesta resolució.

Malgrat tot això, el dia 7 d’abril el Departament d’Educació va convocar una reunió amb l’Ajuntament, els grups polítics, les direccions dels centres educatius de Santa Coloma i representants de les AMPAs per comunicar que com a administració competent en aquest tema, havia pres la decisió d’ubicar l’Institut de Santa Coloma a l’Escola Montpedrós a partir del curs 2014-2015, compartint espai amb la primària. El curs vinent s’instal·laran més mòduls provisionals a l’entorn de l’Escola i es compartiran espais a l’edifici de l’escola entre l’alumnat de primària i secundària.

L’Escola Montpedrós ja no ha ofert per al curs vinent el grup de P3 i anirà cedint espais a mesura que redueix els seus grups. Tot i això, el Departament preveu que els alumnes dels cursos actuals podran acabar la seva escolarització de primària al centre.

Segons les previsions del Departament, el curs vinent s’instal·laran un mínim de tres mòduls i mig d’aularis provisionals. Durant l’any 2015 s’encarregarà i elaborarà el projecte constructiu per ampliar i condicionar l’actual edifici de l’Escola Montpedrós per convertir-lo en el futur equipament de l’Institut, amb totes les característiques necessàries per acollir l’Educació Secundària Obligatòria i una oferta limitada de Batxillerat. El 2015 i 2016 també es preveu que s’executin algunes millores a l’edifici i a partir del 2017 que s’iniciïn les obres d’ampliació i condicionament definitives. El conjunt de les actuacions per assolir aquest objectiu està valorat en uns 4 milions d’Euros.

El desenvolupament d’aquest calendari requerirà que, de nou, i tal com s’ha fet durant molts anys en l’àmbit educatiu, l’Ajuntament i la ciutadania estigui molt activa en el seguiment, la reclamació i la implicació per aconseguir que es compleixin les previsions i es pugui garantir la màxima qualitat en tots els centres i per a totes les etapes educatives.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here