Es contractaran 134 persones del municipi per a feines d’administració, informació i manteniment d’espais públics, entre altres. El total d’inversió del Pla a Cornellà sobrepassa el milió d’euros

Dins del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals,www.switz-watch.com al municipi de Cornellà de Llobregat s’ha posat en marxa el programa “Millora de les actuacions de proximitat al ciutadà i de rehabilitació de l’espai públic”, que té com a objectiu final donar feina a ciutadans del propi municipi, prioritzant aquells col·lectius que presenten dificultats per a l’incorporació al mercat laboral i tenen necessitats socials i econòmiques.

En la primera convocatòria d’aquest Pla impulsat per l’AMB, que va tenir lloc entre els anys 2012 i 2013, Cornellà ja va ser un dels municipis beneficiats amb un d’aquests projectes. En aquella ocasió, de les 134 persones contractades per aquestes feines, 19 d’elles van aconseguir trobar feina després de 2 mesos posteriors a la fi del contracte.

En la present convocatòria (2014-2015) el pla està dividit en dues fases de contractació, una primera que va del dia 01/04/2014 al 30/09/2014, i on es contracten 67 persones, i una segona, entre el 01/10/2014 i el 31/03/2015 on se’n contractaran 67 més.

En les dues fases, les tasques que es duen a terme estan relacionades amb les intervencions i reparacions ràpides en el territori, i es tracta bàsicament del manteniment i/o reparació del mobiliari urbà i de qualsevol element dins de l’espai públic del municipi que s’observi deteriorat o malmès.

També es fan feines de millora de la qualitat dels serveis municipals de proximitat al ciutadà, com són les tasques administratives i de suport als serveis municipals per atendre l’augment de peticions dels serveis públics que s’han donat en l’últim any, especialment relacionats amb necessitats socials i d’ocupació.

El cost total del projecte és de 1.094.650€, dels quals l’AMB finança 875.640€ i l’Ajuntament de Cornellà 218.910€.

Amb aquest pla, l’AMB busca incrementar l’ocupació al municipi, dotar a les persones contractades d’una experiència professional i formativa que faciliti i millori el seu grau d’ocupabilitat i la seva futura reincorporació al mercat laboral, contribuir al manteniment de l’espai ús públic i ajudar a mantenir i millorar la qualitat dels serveis públics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here