La Setmana del Llibre en Català, celebra enguany la seva 32a edició del 5 al 14 de setembre, emplaçada a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Es tracta d’una mostra de la lectura en català a través de més de cent expositors, entre llibreries, editorials i entitats, i d’un programa amb més de 200 activitats

Setmana_llibre

La Setmana del Llibre en català és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes, donant visibilitat al llibre i a les publicacions periòdiques en català.

També compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i entitats culturals que dinamitzen i faciliten l’accés a la cultura i posa, molt especialment, l’accent en facilitar l’accés als fons editorials, alhora que és un espai per presentar les darreres novetats i oferir eines de foment i recomanació lectora.

llibre_26La Setmana dóna l’oportunitat de recuperar antics fons editorials i descobrir editorials i llibreries, a més ofereix un extens programa d’activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats,…

Val la pena visitar-ne l ‘espai i gaudir de les seves avingudes i places, les seves casetes de fusta i 105 expositors, que corresponen a 85 segells editorials, 17 llibreries, la Institució de les Lletres Catalanes i el Govern Andorrà. També hi trobareu l’iQuiosc.cat, un espai de 100 m2 amb una mostra de més de 300 revistes editades en català.

Cada any s’hi afegeixen més segells editorials, llibreries, distribuidores i institucions per a participar d’aquest esdeveniment. Gràcies a tots ells,  aquesta festa compta amb un gran catàleg de llibres, revistes i activitats en català per a tothom.

Cada plaça comptarà amb un escenari, on tindran lloc diferents activitats com ara presentacions, debats, lectures, contacontes i recitals. També hi podeu trobar espais amables pensats per a poder descansar. Una sèrie de circuits de lectura orientaran al visitant.

La Setmana també compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i d’entitats culturals que dinamitzen i faciliten l’accés a la cultura. Expositors i entitats col·laboradores ofereixen un extens programa de més de 250 activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats i moltes sorpreses.

El Premi Trajectòria s’instaurà el 1997 i es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació. Enguany, ha estat atorgat a Carme Riera, professora i escriptora.

A més, una trentena de biblioteques públiques seran beneficiàries d’una aportació econòmica per part de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i empreses col·laboradores de la Setmana per tal que les biblioteques ampliïn el seu fons adquirint llibres a les casetes de les diferents editorials i llibreries presents a la Setmana. Això es farà efectiu el 10 de setembre, que serà el Dia de les Biblioteques Públiques a la Setmana. Enguany també es reprèn el Joc dels llibres recomanats, amb la participació de 65 biblioteques seleccionades d’arreu de Catalunya.

Cerca les activitats que t’interessin aquí

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here