Els jugadors de Jordi Roger van eliminar el Real Jaen a la ronda de penals i passen a la segona fase. Íñigo es va convertir en l’heroi del partit després de parar els llançaments de José Cruz i Pedrito. Els cornellanencs s’enfrontaran el proper dimecres amb el Zamora, també al nou municipal

S’esperava un partit amb emocions fortes i així va ser. La trobada va començar amb el Real Jaén disposat a obrir el marcador, i en els primers minuts, Arnau Tobella va treure sota pals un tret de Santi Vila que podría haver propiciat el primer gol visitant. Poc després va haver de ser David el que interceptés un xut de Urko Arroyo.

Els cornellanencs van ser capaços de defensar les envestides del Jaén i a poc a poc van començar a tenir una mica més l’esfèric i a tenir alguna ocasió. Als 25 minuts, els de Jordi Roger ho van intentar per la banda esquerra, amb una bona combinació entre Boniquet i Arnau, però al final la jugada va acabar sense conseqüències.

Íñigo va aconseguir interceptar una rematada de cap d’Astraín en el minut 38 que va poder suposar el primer gol visitant.

Abans d’arribar al descans, Gallar va poder obrir el marcador amb un tret creuat amb la cama dreta, però finalment el tir va sortir fregant el pal.

La segona part va començar molt diferent a la primera. El Cornellà va sortir a jugar-li de tu a tu al Jaén i als tres minuts de la represa, Boniquet, incisiu i polivant en tot moment, va treure un bon centre des de l’esquerra que no va arribar a rematar Óscar Muñoz per escassos centímetres. Poc després Gallar ho intentaria de nou, però el seu tret el tapà un defensa andalús.
Dos minuts més tard, tot l’equip andalús va reclamar un possible penal de David sobre Brian però l’àrbitre ho va tenir molt clar al no assenyalar la pena màxima.

El Cornellà estava vivint els seus millors moments del partit, tenint la possessió de l’esfèric, gaudint d’ocasions i posant la por en el cos als de Jaén. Gallar va posar a prova a De la Calzada amb un fort xut des de la frontal de l’àrea que va acabar rebutjant el meta amb els punys.

A poc a poc el Jaén tornava a demostrar el perquè era el favorit en l’eliminatòria, i de nou Urko Arroyo va provar d’obrir el marcador amb un xut creuat que, per sort, va sortir massa creuat. Un minut després, Dani Martí va treure sota pals el que ja feia olor com al primer gol del partit, donant vida al seu equip.
Tan sols a quinze minuts per al final, l’àrbitre va anul·lar un gol a Óscar Muñoz per un presumpte fora de joc.

El cansament i la por a perdre començava a passar factura i en el tram final de la trobada només va haver-hi una ocasió: Fede va ser a punt de marcar després d’una rematada de cap, però la pilota va sortir per sobre del travesser de Íñigo. El partit anva a la pròrroga.
Mitja hora per davant per intentar fer un gol que podria valer el seu pes en or i la conseqüent classificació.

Txemi va entrar al camp i va donar cert aire a l’atac*cornellanenc. El migcampista va tenir una doble opció per obrir el marcador, però un defensa va interceptar els seus regats. Als 10 minuts Óscar Muñoz també ho va intentar amb una volea, però la pilota va sortir fora per poc.

Amb aquestes dues ocasions del Cornellà es va arribar al descans de la pròrroga. Canvi de camp i els últims quinze minuts de la trobada per evitar la loteria dels penals.

Tal com va succeïr en els últims minuts del temps reglamentari, la por a perdre va tornar a sorgir i tots dos equips es van respectar en ‘excés. Fins al minut 27 quan Íñigo va salvar l’eliminació del Cornellà amb una excel·lent parada després de la rematada d’Astraín. Una parada antològica que semblava una premonició del que després succeiria en el torn de penals.

La tanda va començar sense fallades. Arnau i Boniquet van anotar pels verds i Mario Martos i Fede pels de Jaén. En la tercera ronda Txemi va fallar i Astraín va marcar. Això obligava a Gómez a marcar. El migcampista no va fallar.

Llavors va sortir a escena Íñigo. El “parapenaltis”, “Sant-Íñigo”, l’home que fa que els onze metres que separen el punt de penal de la porteria semblin més del que realment són, simplement l’heroi del partit.

Primer José Cruz va enviar la pilota al travesser. La tanda estava igualada. Óscar no va fallar i va anotar el cinquè penal, obligant a Pedrito a marcar. Íñigo li va endevinar la dirección i tota la plantilla va anar a buscar al porter per fer una pinya i celebrar la passada a la segona ronda de la Copa del Rei.

El proper rival serà el Zamora, dimecres que ve 10 de setembre, amb horari encara per confirmar.

 

Font: http://www.uecornella.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here