L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ha confirmat que l’Equip de Govern dóna ple suport a aquesta petició

El col·lectiu Olesa es mou ha demanat a l’Ajuntament que es porti a Ple una moció adreçada a declarar Olesa de Montserrat “vila groga”, o el que és el mateix, municipi per l’educació pública i de qualitat. Aquesta declaració implicaria el compromís del consistori olesa en acompanyar i donar suport als moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir, precisament, una educació pública de qualitat. També a reclamar a totes les administracions supramunicipals l’acompliment en matèria d’educació de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució i l’Estatut. L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ha confirmat que l’Equip de Govern dóna ple suport a aquesta petició, que és possible que ja es pugui debatre en el Ple ordinari d’aquest mes, que tindrà lloc el dijous 18 de desembre.

Precisament, el text de la declaració destaca que de fa temps que s’estan fent retallades en l’Educació Pública a causa de la crisi econòmica, retallades que afecten la seva qualitat.Per exemple, es destaquen les retallades en aportacions a les escoles bressol municipals, la disminució de beques de menjador (amb el que pot arribar a representar en la nutrició de molts dels qui deixen de rebre-les), l’aplicació del 21% d’IVA en el material escolar, l’augment de les taxes universitàries, el pagament de la matrícula en Formació Professional Superior, la reducció de plantilles del personal docent en no cobrir en la majoria de les ocasions les baixes des del primer dia (que pot arribar fins a mig mes en el cas de la secundària i batxillerat). Entre les mesures aplicades també destaca especialment l’augment de ràtios.

 

Davant el fet que en no tenir en compte, en moltes ocasions, ni per part del Govern de l’Estat Espanyol ni per part del Govern de Catalunya diferents articles tant de la Constitució com de l’estatut que garanteixen una educació pública de qualitat, els diferents sectors de la comunitat educativa (famílies, docents, estudiants i personal administratiu) s’han unit creant plataformes i moviments en defensa de l’Educació Pública de Qualitat. En el cas d’Olesa, es tracta de la plataforma Olesa es mou.

Davant tot plegat, la declaració sol·licita que l’Ajuntament se sumi, com a part que és de la comunitat educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania, a la defensa del model públic d’Educació. També que acompanyi els moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir una Educació Pública de Qualitat, i que es comprometi a reclamar a totes les administracions supramunicipals l’acompliment en matèria d’educació de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució i l’Estatut. La declaració de vila groga també implica que l’Ajuntament es comprometi, d’acord amb l’Estatut de Catalunya, en la defensa d’una educació pública, laica, catalana i inclusiva, com a mitja per formar els infants, el jovent i la ciutadania en general en igualtat de condicions.   L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ha confirmat que l’Equip de Govern dóna suport a aquesta proposta. De moment, no està clar que la proposta es pugui debatre en el Ple d’aquest mes de desembre, que tindrà lloc el dia 18, tot i que és possible que entri d’urgència.

 

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here