La declaració d’Olesa com a vila groga aprovada amb els vots  de tots els grups municipals a excepció del PP, suposa el compromís del consistori olesà d’acompanyar i donar suport als moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir una educació pública de qualitat.  També suposa la implicació de l’Ajuntament per reclamar a totes les administracions supramunicipals l’acompliment en matèria d’educació de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució i l’Estatut

La moció, que arriba al Ple municipal arran de l’anomenada assemblea groga olesana, va ser presentada, des del Govern Municipal,  per la Regidora d’ensenyament, Pilar Puimedon, que va incidir en destacar trets de la declaració com ara les retallades de la Generalitat en les aportacions a les escoles bressol municipals, la disminució de beques de menjador, l’aplicació del 21% d’IVA en el material escolar, l’augment de les taxes universitàries, el pagament de la matrícula en Formació Professional Superior, la reducció de plantilles del personal docent, en no cobrir en la majoria de les ocasions les baixes des del primer dia, o l’augment de les ràtios. Tot plegat, diu la declaració, “redueix la qualitat en l’Educació Pública” i, a més, “agreuja la situació econòmica de moltes famílies”.

Tot i rebre el suport de tots els membres de la corporació, a excepció dels regidors del PP, alguns regidors van coincidir a demanar que l’aprovació de la moció “no quedi com una simple declaració d’intencions”, sinó que serveixi per impulsar accions concretes com ara, va proposar el regidor no adscrit, Jaume Monné, un pla d’ocupació per contractar professors de reforç.

Mireia Monfort d’ERC va argumentar el seu suport a la proposta perquè “cal apostar per un a escola pública de qualitat”, mentre que el regidor de l’Entesa dels Olesans, Jordi Cornellas, va dir que “és fonamental aconseguir el màxim d’inclusió donada la situació actual de crisi que es viu”. Això, va assegurar, “és el que està fent actualment l’escola pública catalana”.

El PP en canvi, va rebutjar la proposta de declarar Olesa vila groga per considerar que la moció “respon a criteris polítics i econòmics més que no pas educatius” segons va dir el regidor popular José Francisco Ramírez.

El grup de CiU, per la seva banda, tot i no haver-se adherit a ma moció, i malgrat les referències de la mateixa a les retallades fetes des del Govern de la Generalitat en matèria d’educació, hi va votar favorablement. El regidor d’aquesta formació, Domènec Paloma, va assegurar que CiU defensa el model d’escola pública i de qualitat i va aprofitar per recordar totes les ajudes en matèria d’ensenyament que ha impulsat la Diputació per compensar allà on la Generalitat no hi ha pogut arribar per manca de diners.

 

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here