El TS canvia la seva doctrina, obligat per la UE, i considera que l’empresa és responsable de les infraccions produïdes anteriorment per les companyies adquirides

Barcelona (ACN).- El Tribunal Suprem ha decidit que Uralita haurà de pagar el recàrrec en les prestacions d’invalidesa i viduïtat atorgades a extreballadors i familiars de la fàbrica de Rocalla a Castelldefels (Baix Llobregat), víctimes de l’amiant.

L’empresa havia al·legat reiteradament no ser responsable de les infraccions en matèria de prevenció i protecció de la salut dels treballadors de Rocalla amb anterioritat a la seva absorció l’any 1993 per part d’Uralita, plantejant nombrosos plets per no abonar els recàrrecs imposats per la Seguretat Social.

En casos relacionats amb amiant, el recàrrec acostuma a ser del 50%, el màxim permès per la legislació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here