El ple de constitució del nou consistori de Castelldefels ha tingut lloc aquest dissabte 13 de juny. A més del grup polític de la nova alcaldessa, Movem, han donat suport a la investidura de Candela López els grups municipals de PSC, ERC, CiU i Castelldefels Sí Pot, que han sumat 15 vots contra els 8 reunits pel candidat a la reelecció, Manuel Reyes (PP)

Aquest dissabte 13 de juny s’ha celebrat a l’Ajuntament de Castelldefels el ple de constitució del nou plenari del consistori. Candela López, cap de llista de Movem —candidatura que integrava ICV-EUiA, MES, Equo i Entesa—ha estat proclamada alcaldessa de Castelldefels en ser vencedora de la votació per majoria absoluta, amb els vots de 15 regidors i regidores de les candidatures de Movem (4), PSC (4), ERC (3), CiU (2) i Castelldefels Sí Pot (2).

La nova alcaldia es fonamenta en un acord de govern en el qual participen les candidatures esmentades —excepte CiU, que tanmateix ha donat suport a la investidura de López—, presentat a l’opinió pública el divendres 12 de juny, i que han sumat la majoria absoluta (15) davant de la candidatura més votada el 24-M, el Partit Popular, que va obtenir 8 regidors.

En virtut del pacte, totes quatre forces tindran alguna responsabilitat en el govern quatripartit que es formarà. Candela López (Movem) el lideràrà, segons ha dit en el discurs d’investidura, en aquesta «primera etapa» del projecte que comparteixen. La nova alcaldessa de Castelldefels ha subraltlat  que amb aquest pacte «es garanteix la governabilitat i es dóna resposta a les necessitats de la gent».

El grup municipal del PP ha votat pel seu candidat, l’alcalde dels darrers quatre anys, Manuel Reyes, que optava a la reelecció. Reyes ha criticat que «l’únic projecte que té aquesta suma de partits és fer fora el PP i repartir-se el poder». Els dos regidors del grup de Ciutadans han votat el seu candidat, Guillermo Massana.

«Ajuntament plural, de diàleg i consens»

Una vegada investida alcaldessa, el discurs de Candela López ha girat al voltant del que ha qualificat com a «protagonisme de la ciutadania, que creu en la política com a eina de transformació social i que ha donat suport a un canvi que ens porti cap a un ajuntament plural, de diàleg i de consens; la gent ho ha demanat», ha dit.

El nou govern —ha dit Candela López, la primera dona que ostentarà l’alcaldia en la història de Castelldefels—serà un «govern estable, de progrés, per un model de ciutat inclusiu, que posarà tot l’esforç en el diàleg i el consens, la transparència i la participació». La nova alcaldessa ha subratllat que, en funció del diàleg de les diferents forces, el que es posa en marxa ara és un «projecte comú i comunitari, que recorrerem amb responsabilitat i que entomem com a un gran repte, i que obrirem a l’acompanyament de les entitats i associacions, i de la resta de forces de l’oposició».

Els eixos de l’acció del nou govern municipal, ha descrit l’alcaldessa, seran, entre d’altres, «elaborar un Pla Social contra l’exclusió per oferir una vida digna a tothom; bastir un Pla Econòmic que faciliti la seva dinàmica a l’empresa, el turisme i la creació de llocs de treball; aprofitar el gran potencial del campus universitari; defensar els serveis públics com a eina de cohesió social; i garantir l’accés de tothom a la cultura i l’esport».

L’alcaldessa, que s’ha descrit com a una «persona migrada integrada en un Castelldefels que es deixa estimar» —López té els orígens familiars a l’Argentina, però s’ha criat a Castelldefels des que era un infant de curta edat—, ha tancat la seva intervenció amb un poema del desaparegut escriptor i intel·lectual de Castelldefels Ramon Fernàndez Jurado, que descriu Castelldefels com una «petita pàtria» on floreix «la llibertat».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here