Cornellà, Martorell, Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans formen part del projecte de cultura emprendedora que s’ha iniciat a 102 escoles de la demarcació de Barcelona

L’Espai Francesca Bonnemaison va acollir ahir la Jornada de Posada en Marxa del Projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” per al Curs 2015-2016, una iniciativa de la Diputació de Barcelona, que es du a terme de fa quatre anys, per fomentar els valors de l’emprenedoria i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d’Educació Primària. Enguany participaran al projecte 48 municipis i 102 centres educatius de les comarques barcelonines.

L’acte va comptar amb la benvinguda del diputat d’Educació, Rafael Homet i amb la cloenda de la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, a més de la ponència “La iniciativa i la creativitat com a motor de l’educació emprenedora”, d’Iván Diego Rodríguez, i una taula de presentació d’experiències.  

Durant la trobada, a la qual van assistir docents i personal tècnic de les regidories d’Educació i Promoció Econòmica dels 48 municipis participants, es va fer una valoració dels primers quatre anys de prova pilot del projecte (2011-2015), es van presentar els objectius d’aquest curs i es va mostrar el darrer audiovisual del projecte, que en descriu l’última fase. 

Aquest curs, entre els 102 centres educatius –de 48 municipis que participen en el projecte– està prevista la creació de 178 cooperatives i la participació de 3.914 alumnes.

El projecte CuEmE, que fins ara s’ha desenvolupat al llarg dels cursos acadèmics 2011-2015 com a prova pilot, comença aquest curs amb la voluntat de consolidar-se al territori com a un projecte de millora de les competències bàsiques de l’alumnat de la demarcació.

Durant el curs escolar, tots els alumnes d’una aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa, procés que comporta tasques tan variades com la de constituir la cooperativa (denominació, estatuts, finançament, etc.), o el disseny del producte i la imatge corporativa, entre d’altres. L’objectiu és que, en un context creatiu i lúdic, l’alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l’escola amb l’entorn.

Al web d’Educació de la Diputació de Barcelona i al Canal Youtube d’Educació es poden trobar sis audiovisuals que descriuen les diferents etapes del projecte, i que il·lustren el treball i les reflexions de l’alumnat, del professorat i dels representants dels ens locals participants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here