L’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, ha assegurat que Artur Mas vol trencar la concòrdia i la convivència «que tant ha costat cosir», però que al Baix Llobregat s’hi trobarà una forta oposició

En un míting a la mateixa ciutat, ha alertat que si guanyen els independentistes «ens separaran i acabaran amb els nostres drets i dignitat», i ha afirmat que Junts Pel Sí vol «limitar la identitat de molts catalans».

Balmón ha criticat que «s’ha perdut el temps en batalles estèrils», i ha acusat a la Generalitat de no ser present en els problemes reals del país, «com en conflicte de Valeo o Solvay». Balmón ha conclòs que el procés es deu a que «un dia Mas es va llevar sense ganes de negociar i ens va dir a tots que havíem d’anar per aquest camí».

El 27S, una prèvia del 20D

Tant Balmón com el candidat, Miquel Iceta, han reivindicat que per «acabar amb l’embolic», cal que sigui Pedro Sanchez el President del Govern central. En aquest sentit, Iceta ha assegurat que a Espanya «hi ha gent que ens estima i vol compartir un futur amb nosaltres».

Hi ha coincidit el Secretari General, Pedro Sánchez, ha cridat a «aplicar-li a Mas la Reforma Laboral el 27S», assegura que «votar Iceta permetrà als socialistes tenir més força al desembre i sortir de l’embolic». En aquest sentit, Pedro Sànchez s’ha compromès a derogar la Reforma Laboral tant bon punt arribi a la Moncloa i fer un nou Estatut dels Treballadors.

Sanchez ha conclòs afirmant que Espanya no roba Catalunya, i «qui roba són aquells membres del PP i CDC amb comptes a Andorra i Suïssa». Ha assegurat que Mas retalla perquè és de dretes, ja que «molts governs socialistes mantenen taxes i augmenten inversions en plena crisis». També ha titllat ERC d’«hipòcrites» i de «falsa esquerra», «que calla amb la corrupció de CDC i no para de criticar la del PP».

Ningú s’escapa de les crítiques

Junts Pel Sí ha estat el focus de les crítiques dels socialistes, però cap partit se n’ha escapat. Iceta ha carregat contra l’immobilisme del PP i Ciutadans; «el fer complir la llei i no oferir un projecte millor ens pot fer perdre la batalla contra l’independentisme». En aquest sentit, Iceta s’ha reivindicat com el vot «contra la independència i les retallades».

D’altra banda, Antonio Balmón ha carregat contra «algunes esquerres que fan molt soroll en campanya i després s’arronsen». En aquest sentit, Iceta ha reivindicat «coincidències» amb Catalunya Sí Que Es Pot, però s’ha distanciat del referèndum d’independència; «abans de trencar els plats, tornem a reunir la família a la taula». Ha conclòs afirmant que la CUP només és «un Junts Pel Sí una mica més d’esquerres», i ha donat per fet que investiran a Mas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here