El presidenciable de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha acudit avui a l’Hospital de Viladecans acompanyat pel secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, on han participat en una assemblea de treballadors i treballadores per donar-los suport i des d’on han reivindicat l’ampliació que la Generalitat els va prometre. “Les polítiques de CdC no són d’estalvi, les privatitzacions costen cares a la nostra societat”, ha lamentat Rabell per la qual cosa s’ha compromès a revertir els processos de privatització com el consorci sanitari de Lleida i les conseqüències de les retallades en una de les primeres mesures a impulsar des del ParlamentS

El cap de llista de la formació, Lluís Rabell, ha mantingut que «no es privatitza per motius econòmics, sinó per preferències ideològiques». Defensa que la confluència d’esquerres evitarà el tancament de més plantes i aturarà els consorcis sanitaris, a partir del 28S.

De la mateixa manera, Rabell també reclamarà que es restitueixin les retallades que s’han produït a l’Hospital de Viladecans per a preservar la “cohesió social”. “La sobirania i la defensa dels drets socials és indestriable”, ha remarcat el candidat de la confluència que també ha carregat contra el Govern de la Generalitat per derivar pacients a la privada mentre es retallen recursos a la sanitat pública.

En aquest sentit, el Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, ha reivindicat que en les eleccions catalanes estan en joc coses «més importants que les banderes», en referència als serveis públics. Ha conclòs que «per sentir-se orgullós d’un país ens hem de sentir orgullosos del seu Estat del benestar».

Iglesias, ha criticat que en aquesta campanya “es parli de banderes i no d’hospitals” i ha assegurat que tant a Madrid com a Catalunya “la privatització progressiva dels hospitals converteix la sanitat en paper mullat”. “El 28 setembre ens jugarem quelcom més important que les banderes” ha continuat Iglesias “que és el dret dels nostres fills i els nostres grans a tenir una sanitat de qualitat”. El número 1 de Podemos també ha reaccionat a les paraules de Felipe González on comparava l’autodeterminació dels catalans amb les deportacions d’Stalin a Sibèria, titllant “d’imatge patètica” la de l’expresident. Per últim, Iglesias també ha assegurat que en el debat d’ahir entre Oriol Junqueras i José Manuel García Margalló “era difícil distingir entre qui era el progressista i qui el conservador” i ha lamentat que als debats no es parli “de les greus conseqüències de les polítiques conservadores del PP i CiU”.

Joan Herrera ha afirmat que Catalunya Sí Que Es Pot és «l’única opció» a les eleccions que defensarà els serveis públics. Ha titllat de demagogs a Junts Pel Sí, i ha explicat que l’aposta per un model privat és una prioritat, que no es tracta de falta de diners. «Els concerts del model público-privat costen tants o més diners que un model íntegrament públic».

Herrera assegura que sempre han estat al costat de l’hospital de Viladecans, «no només en campanya», i que encara hi ha hospital «gràcies a la lluita de tot el Baix Llobregat, i malgrat el Govern de la Generalitat».

6 milions de retallades

Des de la Junta de Personal han criticat que s’han tombat «moltes promeses i projectes d’ampliació». Ha lamentat que des de l’esclat de la crisis s’han retallat 6 milions del pressupost de l’hospital, i que la sanitat catalana ha passat de ser cinquena a tercera per la cua. Ha acabat demanant «més pressupost per l’hospital», ja que l’hospital de Viladecans «rep pacients de tota la comarca», i no els agrada haver-los de derivar a altres centres per falta de personal.

Han evitat entrar en la campanya pel 27S. La presidenta de la Junta de Personal, Eliana Lòpez , ha agraït el suport dels caps visibles de CSQP, i ha afirmat que «han ajudat a visibilitzar la nostra lluita». Ha dit, però, que creu que «qualsevol candidatura» pot defensar l’hospital, però que caldrà «convicció i voluntat».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here