El Molí dels Frares, espai del municipi recentment rehabilitat per l’AMB, va servir per inaugurar un procés en què els ciutadans poden proposar les línies d’actuació dels propers 3 anys

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estableix, per a cada mandat, un Pla d’Actuació Metropolità (PAM), un document que defineix les línies d’actuació prioritàries en aquest període. El PAM vol donar resposta als problemes que viuen els ciutadans de l’àrea metropolitana en tots els àmbits de les seves competències.

Pel que fa al nou PAM, les prioritats estan agrupades en tres eixos essencials:

  • Drets socials, desenvolupament econòmic i sostenible i cohesió territorial
  • Metabolisme, sostenibilitat i resiliència
  • Govern, governança i qualitat democràtica

Ja que el PAM marca el desenvolupament d’accions que tenen un profund efecte en la ciutadania, com són la prestació dels serveis de planificació urbanística, la mobilitat i el transport, les infraestructures, la gestió dels espais naturals, l’energia, l’aigua, els residus o la transparència i bon govern, és natural que els propis ciutadans tinguin un paper rellevant en l’elaboració d’aquest document.

És per això que l’AMB ha posat en marxa un procés participatiu, per donar a conèixer l’acció de govern i el paper de l’AMB; i enriquir el PAM amb les propostes dels ciutadans que participin d’aquest procés.

Des de la Direcció de Planificació Estratègica de l’AMB s’han organitzat sis jornades de debat durant el mes d’abril, a 6 municipis que seran la seu dels 6 sectors en que s’han agrupat els 36 ajuntaments que conformen l’AMB. Aquestes jornades tenen el seu tret de sortida avui a les 18.00 hores, a Sant Vicenç dels Horts, al nou espai del Molí dels Frares.

Aquestes trobades van dirigides a càrrecs polítics, tècnics, teixit associatiu i, sobretot la ciutadania del territori metropolità. Es vol que sigui un procés participatiu obert al debat de proximitat amb els ciutadans per tal d’enriquir-lo i millorar-lo.

En aquest sentit, s’han organitzat debats repartits pel territori metropolità i aquests són els previstos al Baix Llobregat:

  •  Àrea de la Vall Baixa del Llobregat: Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei, Pallejà, El Papiol. (30 de març)
  • Àrea del Delta Llobregat: El Prat de Llobregat, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà. (4 d’abril)
  • Àrea de Serralada: Begues, La Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Torrelles de Llobregat, Cervelló. (18 d’abril)
  • Continu urbà/àmbit Llobregat: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat. (21 d’abril)

A banda d’aquestes jornades presencials, l’AMB també posarà en marxa, els propers dies, una eina de participació via web (que estarà disponible a www.pam.amb.cat), també pensada per oferir un cronograma del procés, facilitar els documents de base per al debat i recollir i avaluar les aportacions i comentaris dels participants sobre el PAM.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here