El líder del PSOE assegura que els socialistes “no es doblegaran” i avisa que no intentar resoldre el bloqueig política seria “imperdonable”, des de la Festa de la Rosa a la Pineda de Gavà a la que han assistit unes 15.000 persones segons la organització

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reiterat la negativa dels socialistes a un govern espanyol de Mariano Rajoy i del PP i ha convidat les forces del canvi, en referència a C’s i Podem, a deixar de banda “els vetos creuats”. “Val la pena”. 

En participar a la Festa de la Rosa que el PSC organitza a Gavà, Sánchez ha advertit totes les veus que no intentar resoldre el bloqueig polític a l’Estat seria “imperdonable”. Per això ha fet una crida “a ser generosos” per posar fi al govern Rajoy. I de fet, el dirigent socialista ha advertit que els socialistes són “autònoms” i que no es “doblegaran”. 

Sánchez, que entén el seu ‘no’ com un ‘sí’ a un intent de govern “transversal” i a resoldre la crisi territorial a Catalunya i les desigualtats socials, ha reblat davant la militància socialista: “Jo també sóc del PSC i tingueu clara una cosa, no és no”.

El PSC: Iceta i Parlón

La vicesecretària primera del PSC i aspirant a liderar el partit, Núria Parlon, ha demanat aquest dissabte als barons socialistes “que facin pinya” amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i li donin suport en l’intent de forjar un govern de canvi alternatiu al del PP.

“Els demano que li donin suport en la tasca que vol emprendre representant-nos a tots, perquè no volem un govern del PP, que representa la corrupció”, ha destacat en la seva intervenció a la Festa de la Rosa a la Pineda de Gavà: es tracta del primer acte que Parlon ha compartit amb el primer secretari, Miquel Iceta, des que tots dos van anunciar la seva intenció de concórrer a les primàries.

La també alcaldessa de Santa Coloma ha agraït la tasca d’Iceta al capdavant del partit i la tasca de Pedro Sánchez, augurant que serà “el proper president d’Espanya”.

“Si el socialisme no tira del carro a Espanya, a Catalunya no li va bé” perquè el PP prefereix l’enfrontament i el silenci, ha criticat, i ha dit que amb un Executiu socialista es podrà recuperar el diàleg i emprendre una reforma constitucional en clau federal que permeti refer ponts entre l’Estat i la Generalitat i millorant l’Estat del benestar.

Per aconseguir aquest objectiu, ha interpel·lat directament al líder de Podem, Pablo Iglesias, i al de Ciutadans, Albert Rivera, perquè facin possible un pacte d’investidura que enalteixi el Pedro Sánchez i materialitzi el canvi.

En un discurs ple de reivindicacions socials, també s’ha referit a les primàries del PSC i s’ha compromès a treballar seguint el consell d’un històric militant: “Poc despatx i molt de carrer, i també menys platós”.
Per la seva banda, Miquel Iceta ha aprofitat la Festa de la Rosa per manifestar una vegada més el seu suport incondicional a Pedro Sánchez davant dels altres barons del Partit Socialista (PSOE) que han carregat contra el líder dels socialistes per la seva negativa a permetre la investidura de Rajoy i intentar formar govern juntament amb Podem o bé conduir a Espanya a les terceres eleccions en un any.

El líder dels socialistes catalans ha animat el seu secretari general a intentar formar un govern alternatiu i progressista, una opció que desagrada als enemics interns de Sánchez que prefereixen un govern feble del Partit Popular (PP). “Volem una altra Espanya Pedro! ‘Allibera’ns de Rajoy! ‘Espanya no pot permetre quatre anys més de PP, no, per Déu. Aguanta! “, Ha dit un Miquel Iceta eufòric des de la festa dels socialistes al Baix Llobregat.

El PSOE té la setmana que ve un Congrés Federal que podría dividir el partit per l’actual panorama d’incertesa a Espanya, amb diversos líders regionals oposats al fet que Sánchez intenti formar Govern i descontents amb la convocatòria d’aquest Congrés.

“Sigues ferm, aguanta les pressions i deslliur-‘ns de Rajoy i del PP. Estem amb tu, estem al 100% al teu costat, ets la nostra esperança “, ha sentenciat Iceta interpelant a Sánchez.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here