La 74a Fira de la Puríssima es reinventa amb propostes adaptades a les circumstàncies de la pandèmia

Amb el lema ‘Il.luminem Sant Boi’, el passat divendres 27 de novembre es va posar en marxa a la ciutat la programació de la temporada d’hivern. L’encesa de l’enllumenat nadalenc (17.30 hores) va ser el tret de sortida d’una programació especial que aplega totes les activitats d’una Fira de la Puríssima i un Nadal diferents.

La temporada d’hivern és el resultat de la cooperació entre nombroses entitats i agents culturals, econòmics i socials de la ciutat i el govern municipal. Una suma d’esforços que pretén il·luminar Sant Boi amb un missatge de confiança durant aquestes setmanes tan especials i contribuir de pas a la reactivació econòmica de la ciutat.

Ateses les mesures de prevenció que limiten la mobilitat i els aforaments, es combinen activitats ‘on line’ amb d’altres de caràcter presencial . L’evolució d’aquestes mesures durant les setmanes vinents dictarà la viabilitat de la programació presencial.

Avanç de la programació

Llums de Nadal i pessebre

La tradicional encesa de llums va donar inici a la temporada nadalenca a Sant Boi el passat divendres 27 de novembre a les 17.30 hores (es podrà veure ‘on line’ al Canal Youtube de l’Ajuntament i a les xarxes socials municipals). La il·luminació de carrers i places, que arriba a tots els barris, s’inscriu en les mesures destinades a reactivar el comerç local i de proximitat, un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19. Des del mateix dia es podrà visitar el pessebre de la plaça de l’Ajuntament, que estrena figures i ha renovat el disseny.

Una Puríssima diferent

La Fira de la Puríssima es reinventa enguany a causa de les circumstàncies de la pandèmia. La programació de la 74a edició proposa un diàleg entre el passat i el present d’un esdeveniment que és mirall de la història col·lectiva de Sant Boi i alhora aparador de la ciutat d’avui dia, al mateix temps que decorat de les vivències dels santboians i les santboianes de diverses generacions.

Entre les propostes previstes per a aquesta edició hi ha la presència de cartells històrics de la Fira als carrers de la ciutat i als comerços, showcookings i receptes de cuina a les xarxes socials, una crida per penjar fotos antigues del certamen, un concurs d’aparadors, menús especials dels restaurants locals, un punt de venda de productes de la Cooperativa Agrària, la presència dels ‘fadrins’ -postre típic del certamen- a les pastisseries locals o els tallers ‘on line’ del Mercat d’Art Jove.

D’acord amb el caràcter extraordinari de la 74a Fira de la Puríssima, el cartell esdevindrà una obra d’art públic: un grup d’artistes dones santboianes de diferents generacions dissenyaran i pintaran aquest cartell en un dels murs del parc de la Muntanyeta.

Un Nadal i uns Reis diferents

Pel que fa al Nadal, la programació ‘Il·luminem Sant Boi’ proposa una variada oferta d’activitats, que inclou el concert extraordinari de Nadal, els tions, la fira d’activitats familiars Infalúdic, la representació de ‘Els Pastorets’ o el tradicional Concert de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès, com a cloenda.

A causa de la situació sanitària, aquest cop no hi haurà Cavalcada de Reis. Ses Majestats, però, seran presents a tots els barris de la ciutat en els Campaments Reials el dia 5 de gener.

Mentretant, enguany més que mai, la campanya ‘ Joguines per a tothom ‘ es planteja aconseguir que les joguines arribin a totes les llars de la ciutat. Per això, fins al 31 de desembre hi haurà punts de recollida als casals de barri de Sant Boi, els Salesians i la Creu Roja. Als Salesians i a Can Massallera es pot apadrinar la carta d’un infant.

Font: Aj. Sant Boi

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here