El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat fa una crida a totes les persones interessades en participar en la 12a Convocatòria de recerca col·lectiva, que vol aprofundir en el coneixement històric i present de l’economia social i elcooperativisme al Baix Llobregat i que té també l’objectiu de fer aportacions al futur de l’economia del Baix Llobregat.

La proposta de recerca va ser presentada en un acte públic el dissabte 28 de novembre. L’acte va comptar amb una conferència del Dr. José Luís Martínez González, el director de la recerca, que porta molts anys vinculat a la promoció del’economia social i solidària. El Dr. Martínez és professor d’història econòmica i economia ambiental a la UAB, professor del postgrau d’economia social al Tecnocampus-Pompeu Fabra i professor col·laborador d’història del pensamenteconòmic a la UOC.

La conferència va posar de relleu les principals característiques del cooperativisme i els principals buits de coneixement que tenim pel que fa al Baix Llobregat i que justifiquen la necessitat d’aquesta recerca.

L’acte va comptar també amb la participació persones vinculades a aquest terrenyque van explicar les seves experiències i els reptes de futur que es plantegen. En un bloc conduit per Mohammed el Youssofi (Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat), hi van participar Dolors Camats, directora de la Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat de Llobregat; Joan Arévalo, director de la Comunitat Minera Olesana;Albert Marsà, cofundador de MTK Space de Sant Feliu de Llobregat; i Rosa Asensio, cofundadora de Cuidando de ti, de Sant Boi de Llobregat.

L’acte, que va tenir una molt bona acollida, va estar encaçalat per intervencions dela presidenta del CECBLL, Genoveva Català, i de Gemma Tribó, responsable deJunta d’aquest projecte.

Un dels aspectes més destacats va ser la constatació que l’economia social fa unretorn a la societat que està molt per sobre dels diners invertits. Com a associació,ens sentim orgullosos de formar part d’aquest món de l’economia social isolidària.

Font: CCBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here