Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest migdia a un delegat sindical d’UGT i un altre de CCOO a la planta de Seat a Martorell.

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]E[/dropcap]ls Mossos han irromput a la factoria de Seat a la una del migdia i han detingut els dos delegats sindicals, als que han tret de la fàbrica emmanillats. Es tracta de Javier Jiménez Oya (CCOO) i Javier Espin (UGT), tots dos fa molts anys que són representants sindicals a l’empresa. Els agents els han tret de la fàbrica amb les mans emmanillades i els han traslladat als calabossos de la comissaria de Martorell.

Els dos delegats han estat acusats de provocar aldarulls i participar dels piquets de la Vaga General i formen part de la llista de 80 persones que el Conseller d’Interior, Felip Puig, va filtrar la setmana passada.

concentracio seat
Treballadors de Seat i dirigents sindicals, concentrats a primera hora d’aquesta tarda davant de la comissaria de Martorell.

Cap a les 16 hores, ja eren més d’un centenar els treballadors de SEAT concentrats davant de la comissaria de Martorell, per protestar contra la detenció dels seus companys. Ha estat aproximadament a aquesta hora que els Mossos han alliberat els dos sindicalistes, que han estat citats per anar a prestar declaració als jutjats.

Aquestes detencions es sumen a la detenció, tot just ahir, de la Secretària d’Organització de la Federació de la CGT a Barcelona per la seva presumpta participació en la crema de papers davant la Borsa de Barcelona, també durant la vaga del 29 de març. Precisament avui, la detinguda ha passat a disposició judicial.

Álvaro Muñoz, secretari general del Sindicat d’Indústria de CCOO del Baix Llobregat, ha declarat a elBaix.cat; “sentim que aquestes detencions son fruit d’una persecució policial cap a les persones que formen part dels sindicats, intenten que tinguem por”. Muñoz ha afegit que aquestes detencions, perpetrades als llocs de treball dels detinguts, “recorden a altres èpoques”.

El secretari d’Indústria també ha manifestat la seva sorpresa pel fet que la detenció s’hagi produït quasi un mes més tard dels suposats aldarulls. “Si segons els Mossos aquests treballadors son tan perillosos que els han d’anar a detenir a la feina, si ja els tenien localitzats…perquè han trigat un mes en detenir-los?, ha preguntat Muñoz; que ha asegurat que “coneixem als detinguts i estem segurs de la seva inocència”.

Just abans de la interpel•lació al conseller Puig aquesta tarda al Parlament, sobre les polítiques de seguretat del govern, el diputat d’ICV-EUiA Jaume Bosch, ha declarat a elBaix.cat que “és un fet gravíssim que s’hagi detingut i emmanillat a la Seat a 2 sindicalistes, i és una nova demostració de que el conseller Puig no entén el que està passant a Catalunya i vol barrejar uns fets violents que van tenir lloc a la tarda del dia 29 de març, i que tothom condemna, amb l’exercici legítim del dret de vaga. Ara ha arribat a l’extrem d’atacar fins i tot a CCOO i UGT”.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here