En la darrera reunió de l’assemblea general, que és el màxim òrgan de govern d’aquest espai, s’ha reclamat que l’exèrcit no faci més exercicis militars dins el Parc de Collserola, amb soldats armats.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’òrgan, que agrupa municipis, Generalitat, Diputació i Àrea Metropolitana i està presidit per l’aclalde de Barcelona, Xavier Trias, dona suport així a una postura que ja van acordar municipis com Sant Feliu de Llobregat o Molins de Rei,  després que apareguessin fotografies de soldats armats a Collserola.

A la darrera assemblea general, l’òrgan gestor d’aquest espai va considerar que els soldats només hi haurien de poder fer caminades o curses, sense armes. I demana a la Generalitat que estudiï si l’administració catalana té competències per regular l’accés de l’exèrcit als espais naturals.

Aquesta assemblea agrupa, a banda de la Diputació, l’ÀMB i la Generalitat, els municipis de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.

Alguns d’aquests municipis ja havien aprovat en els seus plens municipals mocions reclamant que l’exèrcit espanyol no fes exercicis militars al Parc de Collserola, després de l’aparició de fotografies de soldats armats al bosc entre usuaris de l’espai.

Ara l’organisme que gestiona el parc s’ha sumat al rebuig dels exercicis militars a Collserola, malgrat l’acord no critica que els membres de l’exèrcit puguin fer ús de la zona verda fent caminades o curses, però rebutja que hi vagin amb armes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here