L’ONCE dedicarà  el cupó del diumenge 20 de maig al parc natural de la Serra de Collserola. En total 5 milions de cupons portaran les imatges de Collserola

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Parc Natural de Collserola, s’alça com una talaia al bell mig de l’àrea metropolitana de Barcelona. Un magnífic massís, proper, familiar i valuós.

Per tal de preservar aquest espai tan notable, es va redactar i aprovar el Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural (1987). El Consorci del Parc de Collserola, és l’organisme encarregat de desenvolupar la gestió del Parc, fent compatibles els dos objectius bàsics del Pla Especial: conservar els recursos naturals i l’equilibri ecològic, alhora que donar resposta a la demanda de lleure i aprenentatge dels ciutadans.

El 19 d’octubre de 2010, el Govern declarà la Serra de Collserola Parc Natural i la Generalitat s’integrà al consorci que gestiona el parc.

Més de 8.000 hectàrees d’espai natural protegit, on predominen els espais forestals però amb una varietat de formacions vegetals, que li confereixen una valuosa diversitat biològica.

collserola informacio en braille
El Parc de Collserola s’adapta a les persones invidents

L’ONCE treballa, a través de diferents actuacions, en l’accés de les persones cegues i deficients visuals als béns naturals, artístics i culturals mitjançant l’adaptació de museus i espais naturals. En aquest marc, l’ONCE i la Diputació de Barcelona treballen plegats en el programa cultural ‘Viu el Parc’ per fer els espais naturals més accessibles a tothom.

El Cupó de Cap de Setmana de l’ONCE ofereix, per dos euros, un premi de 6.000 euros al mes, durant 25 anys a les cinc xifres més la sèrie, que es pot veure augmentat amb un premi addicional de 5 milions d’euros al comptat quan surti la ‘Bola Especial’.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here