A la seu d’UGT de Cornellà, el Secretari Comarcal de la UGT i el Secretari General de CCOO del Baix Llobregat han expressat el seu sentiment vers el projecte d’Eurovegas, i han llegit un manifest conjunt, en el que desenvolupen les seves reivindicacions

“Als 70.000 aturats i aturades que hi ha a la comarca se’ls ha de donar una resposta”, ha dit Xavier Juanto, Secretari Comarcal de la UGT,  i per tant “seria absurd” que els sindicats es neguessin a negociar qualsevol inversió, ha afegit Toni Mora, Secretari General de CCOOdel Baix Llobregat .

Ara bé, Mora ha advertit que els sindicats no permetran “una zona franca a la comarca” i ha reclamat que les inversions respectin el territori.

Per això no han expressat un no rotund a la possibilitat que el Baix Llobregat aculli el macrocomplex d’oci i joc conegut com a ‘Eurovegas’ que Sheldon Adelson estudia instal·lar a la Península Ibèrica. No han reproduït, doncs, l’oposició frontal que sí que ha expressat altres agents com l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el seu partit, ICV, o que articula la plataforma ‘Aturem Eurovegas’.

El que sí que han fet és reclamar al Govern que aporti la informació d’Eurovegas que té sobre la taula al Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat. “Si volem aquesta informació és perquè estem interessats en qualsevol projecte que pugui crear ocupació, però volem que aquesta sigui de qualitat i amb respecte al territori”, ha indicat Mora.

En efecte, CCOO i la UGT han posat diverses condicions a l’arribada d’inversions com la d’Eurovegas. “No permetrem que en aquesta comarca s’instal·lin uns projectes empresarials que no tinguin en compte la normativa laboral d’aquest país ni la resta de lleis”, ha advertit Mora.

Juanto ha recordat que, dels 70.000 aturats que segons ell hi ha a la comarca, un 87% tenen com a molt l’educació secundària obligatòria. “El que sí que volem és que l’ocupació sigui de qualitat, i no pot ser una ocupació com la que es va fer a partir de l’any 2000 i 2001, que només es va basar en el totxo, sense formació”, ha reclamat per això aquest líder sindical.

Mora, d’altra banda, ha destacat que qualsevol inversió al Baix Llobregat, segons la seva opinió, hauria de respectar el model d’equilibri territorial entre infraestructures, agricultura i espais naturals bastit en les darreres dècades. “Ens preocupa que la instal.lació d’aquest complex pugui malmetre conquestes socials, que no només tenen a veure amb els drets laborals i socials, sinó també amb la realitat d’un territori, amb el Parc Agrari del Baix Llobregat i el compromís mediambiental”, ha advertit el cap de CCOO.

En aquest enllaç trobareu el manifest conjunt.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here