Els FGC circularan aquest dijous i divendres entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre quatre de la tarda i les vuit del vespre amb motiu de la vaga convocada pels treballadors de l’empresa contra les retallades i perquè denuncien que l’empresa no té cap voluntat negociadora sobre el conveni col·lectiu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons informa la companyia, mentre estiguin operatius els serveis mínims, s’oferirà un 50% del servei habitual a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia. Està previst que les aturades comencin a les deu de la nit del dimecres i s’allarguin fins a les deu de la nit del divendres.

Aquest dimarts i després de gairebé tres hores de reunió, els treballadors i la direcció de l’empresa no han arribat a cap acord per desconvocar les dues primeres jornades d’aturada, que a la pràctica suposaran una afectació en la circulació normal de trens de 48 hores seguides.

Així ho ha confirmat el comitè d’empresa de FGC en sortir de la reunió en què, segons expliquen, no han pogut acceptar, “perquè no ens donaven cap contrapartida”, el “marge de confiança” que els demanava la direcció per poder negociar amb “més altes instàncies” de la Generalitat una possible sortida a l’actual conflicte laboral.

Els sindicats rebutgen les retallades perquè reiteren que la plantilla dels FGC no és funcionaria i critiquen que FGC sigui la única empresa de l’Autoritat del Transport Metropolità que aplica aquesta retallada.

Així doncs, els sindicats rebutgen la nova retallada del 3% del salari de la plantilla plantejada pel Govern de la Generalitat i que, com a empresa pública, també els afecta. Una retallada salarial que se suma al 5% que l’empresa ja els va aplicar el 2010 més la congelació dels sous que se’ls aplica també aquest darrers dos anys. També denuncien que en aquestes “retallades” la direcció de FGC hagi eliminat millores socials destacades que s’incloïen al conveni col·lectiu com les ajudes als treballadors amb discapacitat física o psíquica.

Sense acord doncs, la plantilla de 1.200 treballadors està convocada a dues jornades de vaga per aquest dijous i divendres 10 i 11 de maig. L’aturada serà de 24 hores, per tant de 48 hores seguides, i va començar ahir a les deu de la nit per acabar el divendres dia 11 a la mateixa hora.

A banda, el comitè d’empresa ha convocat tres jornades més de vaga ininterrompuda pels dies 24, 25 i 26 d’aquest mateix mes de maig i el 12, 13 i 14 de juny. En aquest cas, la interrupció dels trens s’allargarà durant 72 hores seguides.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here