Avui s’inaugura la 54a Exposició Nacional de Roses i la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat; paral·lelament, al llarg del cap de setmana el municipi serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]vui divendres a les 19h, a l’Auditori del Palau Falguera, l’actriu santfeliuenca Fina Rius serà l’encarregada de fer el pregó de les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat Tot seguit, a les 20 h, s’inaugurarà la 54a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu i la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

L’Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu en col·laboració amb l’Associació Amics de les Roses,s’instal·larà al Palau Falguera, on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents. Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món. Aquest any l’Exposició està dedicada als colors de les roses, per això cadascun dels espais de la mostra estarà decorat exclusivament amb un dels colors més característics d’aquestes flors. Durant els tres dies de l’Exposició també s’organitzen conferències i demostracions d’art floral, i s’hi exposen bonsais, i ikebanes (art floral japonès).

L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

En el marc de les Festes de Primavera s’organitza també la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials. Una de les principals novetats d’aquesta edició és la creació de l’Espai d’Innovació i Indústria local a la Plaça de la Vila, on hi haurà una mostra dels projectes més innovadors del teixit industrial i emprenedor de la ciutat.

En aquestes Festes també s’impulsarà la gastronomia de les roses. Així, les receptes amb roses i altres flors que diversos cuiners i pastissers locals van elaborar en les Jornades Gastronòmiques celebrades a final d’abril passat a Sant Feliu, es podran tastar durant el cap de setmana en els restaurants i pastisseries de la ciutat.

Aquest cap de setmana se celbraran també diverses activitats culturals i de lleure en el marc de la programació general de les Festes de Primavera. Un dels plats forts és el concert de Maria del Mar Bonet i Manel Camps, que actuaran demà dissabte, a les 19.30 h, al Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat, en el marc del Cicle Contrabaix. La Plaça de l’Estació serà l’escenari de la XIII Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, en la qual hi haurà cercavila de gegantons i capgrossos,  mostra de colles de foc, Festival Flamenc,  caramelles,  sardanes i castellers. A més, també hi haurà espai per a la música i la gresca de la mà de la 8a edició del Festival Boti+Farra+Sound, al qual s’hi pot accedir gratuïtament i organitzat per AEiG Nostra Dona de la Salut.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here