PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC; i 34 entitats de Cornellà signen el nou ‘Acord Social’ per combatre la crisi. L’Acord busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en la coresponsabilitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]ornellà ha renovat aquest divendres el seu compromís contra la crisi amb la signatura d’un nou ‘Acord Social’ que ha aplegat institucions, grups municipals, entitats i agents socials que s’hi han sumat. L’acord, vigent fins al 2016 i signat aquest divendres al Citilab Cornellà, busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en la coresponsabilitat.

El document compta amb 34 entitats i agents signants i el subscriuen PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC. Així mateix, també assumeix noves mesures vinculades al context de crisi actual. L’actual context econòmic ha motivat la incorporació de més actors, més sensibilitats socials i més graus de coresponsabilitat.

El document planteja vuit objectius estratègics, com són la promoció de la formació i la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d’atur, l’articulació d’un compromís social per al manteniment de la qualitat dels serveis públics o la defensa del dret a l’habitatge.

També té previst garantir plans i projectes d’educació i formació en el marc de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, donar suport a actuacions encaminades a reduir l’abandonament escolar i la inserció laboral dels joves, apostar per la formació professional continuada, generar iniciatives per a la consolidació i reactivació de l’activitat econòmica a la ciutat i fomentar les polítiques socials i de salut que garanteixin la igualtat d’oportunitats.

Una de les actuacions que planteja l’Acord Social és la creació d’una Oficina de Mediació Hipotecària per intervenir amb les parts implicades en els processos d’execució d’hipoteques. Així mateix, es planteja aprovar un nou Pla d’Habitatge.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here