72 estudiants de Castelldefels i Viladecans han participat en aquest projecte d’investigació, sobre si és possible una colònia humana a Mart

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir a les 18 h, la sala d’actes de l’ Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-antiga EPSC) va acollir l’acte de cloenda del Projecte Mart XXI. En el decurs de l’acte, els participants dels instituts de Castelldefels i Viladecans vàren exposar els resultats de l’experiència d’investigar si una colònia humana a Mart seria possible.

Els objectius generals del projecte són posar la Universitat a l’abast dels estudiants participants i propiciar-ne l’interès per l’estudi i la investigació, tenient en compte l’heterogeneïtat de les persones participants, fet que requereix un format que faci possible un seguiment personalitzat de cadascun dels i les alumnes.

Objectius del projecte: Universitat a l’abast i èxit escolar per a tothom

L’alumnat ha participat en un dels 8 grups de treball creats per desenvolupar amb èxit  la missió. Cada grup estava coordinat per personal de la UPC, especialista en aquell àmbit de coneixement: Llançament, navegació i aterratge al planeta Mart; Telecomunicacions i sistemes de monitoratge de la colònia; Sistemes de producció i consum d’energia; Monitoratge i control. Aplicacions de la domòtica; Producció dels aliments i matèries primeres d’origen animal i vegetal per a la subsistència de la colònia; Condicions climàtiques, suport vital i reciclatge de residus; Sistemes d’obtenció, distribució i consum d’aigua; Robòtica. Els Rovers Marcians; i Fotoboltànica.

Els participants ja havien compartit els resultats amb els seus companys, però el ahir els van exposar a la resta de la comunitat educativa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here