El CEIP Pau Vila del Papiol optarà a ser una de les 5 o 6 escoles catalanes que el proper curs escolar adoptaran com a centres pilot l’horari escolar de “Jornada Continuada”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a “Jornada Continuada” canvia l’horari lectiu vigent actualment, de 9 h a 12.30 h i de 15 h a 16.30 h, a un horari de 9 h a 14 h. El canvi no afecta l’horari de sortida dels infants que dinen a l’escola, que seguirien sortint a les 16.30 h.

En canvi, els alumnes que no dinen a l’escola sí que veurien afectats els seus horaris, ja que si actualment els recollien a les 12.30 h i els tornaven a les 15 h per finalitzar les classes a les 16.30 h, amb l’horari de “Jornada Continuada” els anarien a recollir a les 14 h i ja no caldria que tornessin a l’escola després de dinar.

“Aquest és un repte organitzatiu que ha de suposar una millora en l’optimització del temps i pot afavorir la cohesió entre els àmbits laborals i familiars”, “aquest canvi significa un gran prestigi per a l’escola i confiança i responsabilitat en els seus professionals”, es pot llegir en la cirular que el Centre d’Educació Infantil i Primària Pau Vila ha enviat als pares i mares dels infants.

L’Ajuntament també ha mostrat el seu suport a la iniciativa per a triar els 5 o 6 centres escolars del pla pilot impulsat per la Generalitat de Catalunya, destacant que la tria per part de la Generalitat suposaria un aval a la tasca que s’està realitzant i que implicaria que tothom “treballi amb molta empenta” per tal que la “Jornada Continuada” sigui “un èxit que s’estengui en els propers cursos a totes les escoles del país”.

“Cal recordar que hi ha força escoles que volen optar a ser centre pilot i, tot i encara no tenir-ne una confirmació oficial, tot sembla indicar que el CEIP Pau Vila serà una de les escollides”, explica Marta Gimeno, regidora d’Educació de l’Ajuntament del Papiol.

Les raons que porten a diferents experts a apostar per canviar el model lectiu actual al de la “Jornada Continuada”, que ja s’aplica en diferents indrets de l’Estat, és que el temps lectiu es concentra en l’horari de major rendiment dels infants, que permet augmentar el temps lliure per als alumnes i les seves famílies, millora la compatibilitat entre les tasques escolars i els deures amb les activitats extraescolars, i contribueix a la conciliació del temps laboral i familiar.

3 COMENTARIS

 1. Benvolguda,

  Gràcies per la correcció sobre el titular, ja ho hem corregit. Esperem que segueixis ajudant-nos a fer elBaix.cat cada dia millor.

  Cordialment,
  Equip de redacció d’elBaix.cat

 2. els pares dels alumnes del PAU VILA encara estem a l’espera de saber en detall quina és la proposta de l’escola, no hem estat convocats per saber com s’ho faran… L’anunci arriba als pares quan ja s’ha tancat el periode de pre-inscripcions pel curs 2012-13, això ens deixa sense dret a portar-los a l’escola que creiem més convenient. Una correcció al titular de l’article: no es tracta d’ “una escola del Papiol”, sinó de l’ única escola que tenim…

 3. Ja fa temps que em plantejo això de la banca ètica… Aquest article m’ha donat una visió molt concreta i real del seu funcionament i aplicació propera i això m’ha animat a plantejar-m’ho de forma definitiva. Gràcies!
  Mercè

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here