Aquest cap de setmana serà el torn de Sant Climent de Llobregat i de Santa Coloma de Cervelló i la setmana vinent se celebraran les festes de la cirera al Papiol i a Torrelles de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a comarca del Baix Llobregat s’omplirà de cireres aquestes properes setmanes, amb diverses festes i fires en diferents municipis per gaudir al màxim d’aquest fruit, així com d’activitats lúdico-festives promogudes per entitats, associacions de pagesos, comerciants i institucions públiques.

Aquest divendres, dia 25 de maig, s’inaugurarà a les 20.00 la Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló, que enguany arriba a la seva 27a edició. Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir de la Mostra de la Cirera, que també es podrà visitar durant la nit, del Mercat de Pagès i de la Mostra d’Artesania. També hi haurà tallers infantils, concursos d’escopir pinyols, música a la nit per als més joves, correfocs i molt més.

Dissabte 26 arriba el torn de la 36a Exposició de Cireres de Sant Climent del Llobregat, que s’inaugurarà a les 12.30h, i que es podrà visitar durant tot el cap de setmana. Al voltant de l’Exposició es portaran a terme diferents activitats per gaudir al màxim d’aquest fruit, com demostracions de cuina amb cireres i l’exhibició del vídeo “Cirerer en flor a Sant Climent del Llobregat”. Les entitats de la vila també organitzaran activitats com la ballada de sardanes i el dinar de germanor.

Torrelles de Llobregat agafarà el relleu el cap de setmana vinent, inaugurant la 32a edició de la Festa de la Cirera el dissabte 2 de juny a les 12.00 h. El mercat de la cirera i l’exposició es podrà visitar durant dissabte i diumenge i Torrelles s’omplirà d’activitats com la taula rodona sobre agricultura periurbana, passejades pels camps de cireres, correfocs i cercaviles.

El cap de setmana del 2 i 3 de juny el Papiol celebra també la seva Festa de la Cirera, que enguany arriba a la 30a edició. Aquesta Festa, organitzada per l’Associació de Pagesos del Papiol, gira entorn el mercat de la cirera i és una de les celebracions més emblemàtiques del municipi, que s’omplirà també de cercaviles i actuacions musicals per a tots els gustos.

El program complet de les activitats programades en cadascuna de les Festes de la Cirera es pot consultar a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here