Demà a les 20.30h al casal de cultura Robert Brillas (Carrer d’Angel Guimerà, 38, Esplugues de Llobregat) tindrà lloc la presentació de la organització política de nova creació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a CUP convoca a tots els veïns d’Esplugues, que hi estiguin interessats, a la presentació de la nova organització política del municipi, al Casal de Cultura Robert Brillas.

L’acte es dividirà en blocs. En el primer, els membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) d’Esplugues de Llobregat es presentaran i explicaran els motius de la creació d’aquesta i l’objectiu general que es fixa. En el segon bloc, hi participarà en Marc Sallas, membre del secretariat nacional de la organització, que explicarà el municipalisme des de l’òptica de les CUP i algunes de les experiències d’aquestes en els municipis on hi tenen representació.

Durant el tercer i últim bloc es desgranaran els objectius específics, les línies d’acció, com s’organitza la CUP Esplugues i el procés que volen seguir per assolir les fites marcades. Per últim hi haurà un torn obert d’intervencions del públic.

Cal dir que l’acte no només pretén ser una presentació formal si no el primer pas per crear un projecte de municipi en que segons fonts de la CUP “tots hi puguem dir el que pensem”.

La CUP és una organització política assambleària d’abast nacional, que s’estèn arreu dels Països Catalans i que es defineix a si mateixa com una organització que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals.

Segons el seu espai web, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’articula com a espai útil per totes aquelles persones i col·lectius amb voluntat transformadora que lluiten per la llibertat de Catalunya, amb la intenció de ser un espai de confluència dels moviments cívics i populars, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

A través de les seves assemblees locals, la CUP és present actualment en una setantena de municipis, on hi desenvolupa acció política a dins i a fora de les institucions locals. Segons fonts de la mateixa CUP, “malgrat el limitat marge d’acció dels ajuntaments, la CUP treballa sobre les possibilitats de modificar l’actual municipalisme regionalista i bastir un projecte de país basat en els municipis i els seus representants”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here