Prop de 525.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana durant l’operació sortida de la segona Pasqua i més de 1.500 agents dels Mossos d’Esquadra vetallaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa operació sortida es va iniciar ahir a la tarda i s’està desenvolupant també al llarg d’aquest matí. El retorn es produirà sobretot durant el dilluns a la tarda.

El Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un dispositiu especial de circulació amb motiu de la festivitat de la segona Pasqua, que va començar ahir a les tres de la tarda i finalitzarà dilluns a la mitjanit. En total, 1.596 agents dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la carretera, que establiran 1.255 controls, 456 dels quals d’alcoholèmia i drogues.

A diferència de l’any passat, la Segona Pasqua torna a ser un festiu d’àmbit local i no autonòmic. A banda de Barcelona, les principals localitats on serà festa són l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

378.876 vehicles ja han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona des d’aquest divendres a les tres de la tarda i fins aquest dissabte a tres quarts d’onze del matí en l’operació sortida de la segona Pasqua, segons ha informat el Servei Català. El nombre de vehicles que han sortit fins ara suposa el 72,17% dels 525.000 vehicles que el Servei Català de Trànsit ha previst que surtin des d’aquest divendres a les tres de la tarda i fins aquest dissabte a les tres de la tarda. Aquests matí, les carreteres catalanes no registren problemes destacables.

Trànsit preveu que els desplaçaments siguin majoritàriament cap a les zones de platja, ja que aquest pont de tres dies suposa la porta d’entrada de la mobilitat pròpia de l’estiu. No obstant això, la variabilitat meteorològica pròpia de la primavera pot comportar canvis en el comportament de la mobilitat.  Aquest pont coincideix amb la celebració de la quarta edició de la triatló ‘Mig Challenge’ Costa de Barcelona – Maresme, que comportarà la restricció de la N-II de Calella a Mataró entre les 6.30 i les 14.30 h.

La via que presentarà més intensitat de trànsit serà l’AP-7, tot i que si fa bon temps també es pot complicar la circulació a les vies que permeten accedir a les localitats costaneres, com la N-340, la C-32 sud i nord i la C-31 a la Costa Brava. Les franges de més conflictivitat viària van ser divendres entre dos quarts de sis i les deu i les d’avui entre les onze i les dues, pel que fa a l’operació sortida, i entre dos quarts de sis i les nou de dilluns pel que fa a l’operació retorn.

Diumenge la celebració del mig triatló Costa de Barcelona-Maresme comportarà dues restriccions de trànsit. Es tallarà la N-II entre el quilòmetre 669 a Calella i el 644 a Mataró des de les 6.30 h del matí fins les 14.30 de la tarda i també es tancarà la sortida de Mataró Nord de l’Autopista del Maresme o C-32, al quilòmetre 104 en sentit Girona abans de l’inici del triatló i fins que finalitzi.

Mentre duri la restricció a la N-II, la circulació per la C-32 serà gratuïta per als usuaris que circulin pel tram afectat per la prova esportiva i que no tinguin cap altra via alternativa. Això és pels municipis de Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró. D’aquesta manera, el personal dels peatges repartirà tiquets de gratuïtat en uns punts de recollida degudament senyalitzats.

D’altra banda diumenge al matí la Segona Passejada en Bicicleta a Viladecans obligarà a restringir al trànsit els accessos de l’autovia de Castelldefels situats al quilòmetre 187 en els dos sentits, entre les deu i la una.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here