Una delegació de l’Escola Universitària d’Agricultura de la capital xinesa es troben amb pagesos a la seu del parc i visiten l’Escola d’Agricultura de la UPC, amb instal·lacions a Viladecans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a ciutadania de Pequín, una de les majors ciutats del món, demanda cada cop més productes d’horta de proximitat. O això han notat els responsables de l’Escola Universitària d’Agricultura de la capital xinesa. Per això una delegació de la institució, encapçalada pel seu degà, Cui Yanqing, van fer una expedició al Delta del Llobregat.

Allà van trobar-se amb responsables del Parc Agrari del Baix Llobregat, que fomenta l’agricultura periurbana a les portes de Barcelona, en uns camps molt fèrtils. S’hi van reunir a la seu de l’organisme, la masia de Can Comes del Prat. Més tard es van desplaçar a l’Escola d’Agricultura de la UPC, que té un espai d’experimentació a Viladecans, l’Agròpolis. L’Escola Universitària de Pequín forma uns 10.000 alumnes i té 407 professors, i pretén donar suport als productors agrícoles de l’àrea metropolitana de la capital xinesa. Per això s’interessen per l’experiència llobregatina.

En aquesta comarca metropolitana els ajuntaments, la Diputació de Barcelona i Unió de Pagesos desenvolupen des de fa ja més d’una dècada l’agricultura de proximitat sota el paraigües del Parc Agrari. D’aquesta forma, miren de fer sostenible l’explotació d’uns camps deltaics molt fèrtils que durant segles han fet de rebost de la capital catalana.

La delegació xinesa va conèixer l’etiqueta ‘Producte FRESC’, amb què el Parc Agrari identifica els productes dels agricultors de la zona per tal de remarcar que són de proximitat. També es van interessar pel web www.elcampacasa.com, amb què l’ens agrari vol facilitar als habitants de les poblacions que envolten el Parc que comprin aquests productes.

Van acompanyar el degà de l’Escola Universitària de Pequín, Cui Yanqing, Gao Qi-hua, director del Departament de Conservació de l’Aigua i Enginyeria Arquitectònica; Bai Don-ying, director del Departament de Gestió Econòmica; Yang Dong-bo, director adjunt del Departament de Gestió de les Propietats Estatals; Shu Ming-ying, director adjunt de l’escola, i Han Yu-cheng, director adjunt del Departament de Recursos Humans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here