La Justícia manté com a no urbanitzables els terrenys on Alcorcón pretenia construir Eurovegas

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) considera ‘rústiques’ les més de 1.200 hectàrees al nord del municipi que aquest havia ofert a Las Vegas Sands Corporation per construïr-hi el macrocomplex d’oci. Aquest terreny que s’estén a la zona nord-oest d’Alcorcón és, precisament, el que el magnat Sheldon Adelson va visitar fa tan sols dues setmanes acompanyat per dos consellers del Govern d’Esperanza Aguirre i l’alcalde de la ciutat, David Pérez (PP).

El TSJM ha declarat “nul de ple dret” l’acord del Consell de Govern de la Comunitat de Madrid, amb data del 27 de novembre de 2008, que decretava urbanitzables unes 1.200 hectàrees de terreny del municipi d’Alcorcón.

És l’espai on s’hi pretenia construir una nova ciutat esportiva per al Club Atlètic de Madrid però també el sòl que la comunitat havia ofert al magnat Sheldon Adelson per a Eurovegas, en cas que finalment escollís la candidatura madrilenya.

La intenció del Consistori era que Adelson es decidís per aquesta parcel·la en lloc de per Valdecarros (Madrid cabdal) o per la candidatura catalana. La zona, “privilegiada” segons l’Ajuntament, és completament plana i està molt ben comunicada. Atès que els casinos i camps de golf projectats per Adelson estan fora del planejament urbanístic, el govern d’Alcorcón està decidit a iniciar els nous tràmits com més aviat amb l’ajuda de la Comunitat de Madrid, que duria el procediment per mitjà d’urgència.

Això inclouria rectificar l’error comès en la zona en la qual s’anava a instal·lar la Ciutat Esportiva atlètica, que, al seu torn, podria patir canvis al compartir espai amb Eurovegas. La sentència, en qualsevol cas, es pot recórrer en un termini de deu dies davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem, encara que podria sorgir un obstacle més: els més de 30 propietaris que tenen finques en aquest espai i amb els quals el Consistori hauria d’arribar a un acord d’indemnització.

El fallo del TSJM manté, per tant, la condició de “rústics” d’aquests terrenys al nord del municipi, després del contenciós-administratiu que va interposar AEDENAT-Ecologistas en Acción.

El diari ‘El País’ ha avançat que per “un defecte de forma” el TSJM ha anul·lat l’acord de Govern, que convertia en terreny urbanitzable més de 1.000 hectàrees a Alcorcón. Malgrat el contratemps per a la candidatura madrilenya al macrocomplex, la comunitat també havia ofert a Adelson uns altres terrenys a Vallecas.

El fallo del TSJM ha estat motivat per la denúncia contra la modificació del PGOU presentada l’any 2008 per Ecologistes en Acció, organització que forma part de la plataforma Eurovegas No. Aquest col·lectiu rebutja la instal·lació de Eurovegas a Madrid,  sobretot en una zona que desitja veure convertida en un pulmó verd. La Venta de la Rubia compta, a més, amb una escola d’hípica i un centre caní.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here