Cap mitjà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona es troba entre els premiats d’enguany i l’oposició d’esquerres a l’Ajuntament es mostra “sorpresa” que la ciutat hagi acollit l’entrega dels guardons

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n total 120 candidatures van optar a aquests premis otorgats per la Diputació de Barcelona, que estan dotats amb un total de 60.000 euros en els seus sis apartats de premsa, ràdio, televisió, publicacions municipals i noves tecnologies.

Salvador Esteve, alcalde de Martorell i President de la Diputació de Barcelona, va donar la benvinguda als assistents i va voler destacar el paper dels mitjans locals i la seva importancia. “Son l’escola de molts professionals que acaben arribant a cotes més altes”, va afirmar. També es va referir a que malgrat la crisi s’han volgut mantenir aquests premis, per ressaltar la feina d’aquests mitjans locals  i va parlar de la crítica situació d’alguns mitjans que han hagut de tancar les seves portes a causa de la situació ecnòmica actual.

Hi ha sis modalitats de premi. El ‘Tasis-Torrent’ (31a. Edició), amb dos apartats, un per a la millor iniciativa periodística o empresarial, i un altre al treball periodístic; que van guanyar respectivament el diari comacal “Som Garrigues” i el  Diari de Girona per el reportatge d’investigació  “Una nit entre les obreres del paradís”

premis comunicació local
Els guardonats d'enguany amb l'alcalde de la vila i president de la Diputació, Salvador Esteve

El premi ‘Rosalia Rovira’ (27a edició) al millor programa o iniciativa de producció pròpia emès per una ràdio municipal; que va guanyar el programa “Solituds” de Sant Joan Lesfonts. El premi ‘Miramar’ (23a edició) al millor programa o iniciativa de producció pròpia emès per una televisió local de Catalunya; pel que va ser guardonat el programa “Vallès Feudal” de la televisió del Vallès Oriental.

El premi ‘l‘Arrel’ (23a edició) al millor butlletí o publicació municipal; que va guanyar “La Veu” de Lliçà de Vall  i el premi ‘l’Innova’ (16a edició), en l’àmbit de les noves tecnologies, en el que es va destacar el twitter de l’ajuntament de Vilassar de Mar.

També es concedeix el Premi d’Honor de la Diputació de Barcelona, guardó que va rebre en aquesta edició el periodista radiofònic Jordi Margarit, que va afirmar que  “la radio municipal té el seu sentit perquè si no expliques el que passa a casa, no ho explica ningú. El que passa a casa i com es veu desde casa el que passa al món” .

El jurat d’aquesta edició estava format per Josep Maria Martí, Anna Cristeto, Enric Juliana, Sílvia Cóppulo, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Dídac Boza, Xavier Capdevila, Josep Lluís Micó, Manel Sanromà i Mònica Fulquet.

D’altra banda, el PSC, ICV-EUiA i ERC de Martorell s’han declarat “sobtats” que els Premis de Comunicació Local s’hagin entregat en una vila on, han assegurat, “els mitjans de comunicació municipals públics no són prou imparcials ni autònoms, i estan sota el continuat control polític de l’equip de govern”. En un comunicat han valorat que “aquests premis s’haurien d’haver donat en algun altre municipi on els mitjans públics deixin treballar als seus professionals”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here