La tabalada i posterior correfoc es van enmarcar dins la Festa de Primavera del barri Falguera, que finalitza avui amb un concurs de paelles

tro falgueraDurant les festes també hi va haver una mostra artesanal i un mercat d’intercanvi, una sardinada popular, tallers infantils i de sabors del món i tast de cuina de Colòmbia i el Magreb, així com un espectacle de ball i un recital de poesia. Entre tota aquesta activitat, es va dur a terme el bateig de foc i tabals del Tro de Falguera, i  posteriorment hi va haver una mostra de ball folklòric de Colòmbia, flamenc i una disco mòbil. Avui, el dia s’inicia amb una tabalada i gegants, i una xocolatada. Tancaran la festa del barri d’enguany un partit de futbol i un concurs de paelles.

Per al Tro de Falguera aquestes festes son especials, ja que és al barri Falguera on ha nascut aquesta colla; que pasa a formar part de la gran varietat de colles de foc i percussió de la comarca.

Segons fonts de la colla, “El Tro de Falguera treballa per a l’arrelament i el desenvolupament de les festes populars, mitjançant la realització d’activitats relacionades amb la cultura popular, a través del foc i la música”.

L’acte de presentació es va iniciar a les 19:30h, a la plaça de la Vila, amb una tabalada, a càrrec de les colles de percussió de Sant Feliu. Aquesta tabalada es va desplaçar fins als jardins del Parc Falguera.

tro falguera 2En aquest espai va tenir lloc l’acte de presentació dels músics i diables d’El tro de Falguera, de la mà de les dues colles santfeliuenques que en van ser padrines: els Tabalers dels Diables de la Salut, pel que fa a la branca musical, i els Petardons i petardones de Can Calders, pel que fa a la branca de foc.

A les 20:30h va començar un petit correfoc el recorregut del qual va transcórrer entre la porta del Parc Falguera i la plaça Alfons Comín, pels carrers Ramón y Cajal i Sant Josep. Hi van prendre part, a més dels tabalers de totes les colles, els diables d’El tro de Falguera i una segona colla integrada per representants de la resta de colles de foc santfeliuenques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here