La dibuixant Pilarín Bayés ha estat l’autora del cartell d’enguany de la Festa Major de Sant Joan Despí

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest vespre, a les 20.15h, el pregó de l’actriu Mercè Sampietro a la Plaça de l’Ermitat marcarà l’inici de la Festa Major de Sant Joan Despí, en la qual tant l’Ajuntament com les entitats del municipi han preparat una variada programació amb més de 40 activitats per a tots els públics. El cartell d’enguany ha estat obra de la dibuixant Pilarin Bayés, coneguda il·lustradora que està actualment celebrant 50 anys de professió, i que s’ha inspirat en el modernisme, i més concretament en la Torre de la Creu, per fer un cartell fresc, ple de colors i des personatges propis de la Festa Major.

Les activitats infantils tindran un gran protagonisme durant el cap de setmana, amb el màxim exponent en l’espectacle musical Superaventura a càrrec del grup musical SP3, la banda del Club Súper 3, que també comptarà amb l’actuació del personatge Pau que  explicarà el conte El poble que estalviava aigua. Altres propostes per als més petits del municipi seran l’espectacle Neda que neda, el castell de sorra amb jocs gegants i un espai dedicat a les titelles, Cal Titella.

La música tindrà tmbé un rol important en aquesta Festa Major. El divendres 22 de juny, al parc de la Fontsanta, actuarà el grup local Bad Students, guanyadors de la 3a edició del Night Bucs Festival, seguit d’una sessió de DJ amb la festa VaParir Tour, de l’emissora Ràdio Flaixbac. La festa comptarà amb la presència dels locutors Carles Pérez, presentador del programa El matí i la mare que el va parir, Andreu Presas, de Batec de Nit i Roger Carandell, de Bac Up. L’endemà, la Nit de Sant Joan, la música es traslladarà als barris on les orquestres donaran ambient i ritme a les revetlles mentre els més joves podran gaudir de l’actuació d’Els Catarres al parc de la Fontsanta a partir de la mitjanit. Altres espectacles destacats del cap de setmana seran la velada flamenca amb el grup de dansa i l’escola de ball del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre i el grup Malandar o  l’espectacle de màgia La sorprenent història de Mr. Snow, d’Antonio Díaz, Premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2012, entre d’altres.

En aquesta Festa Major, 41 restauradors de la ciutat oferiran, per només un euro i mig, tapa i beguda per agafar forces i continuar amb la festa. A més, les botigues associades a l’entitat comercial Activa Despí sortejaran entre la clientela 30 lots de cava i coca, i els mercats municipals organitzen un taller de castells amb xocolatada.

La cultura popular catalana també tindrà el seu espai en la Festa Major 2012 de Sant Joan Despí, amb la I Trobada Castellera, el diumenge 24 de juny, que comptarà amb la participació de les colles de Cornellà, d’Esplugues i de Sant Cugat; el festival de l’Esbart Dansaire;  el Correfoc, que enguany comptarà amb la col·laboració dels diables, bruixes i altres bèsties de Bellvitge, La Florida, Sant Andreu Palomar, Santa Coloma de Gramanet i Viladecans; i la XXVIII Trobada Gegantera, on col·laboraran les colles d’Anglès, Cerdanyola, Manlleu, Ponts o Sant Fruitós del Bages, entre moltes altres.

Es pot consultar la programació completa de la Festa Major 2012 de Sant Joan Despí a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here